Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που θα διεκδικήσουν τα επόμενα Όσκαρ… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των 91ων Βραβείων Όσκαρ, τα οποία θα απονεμηθούν έναν μήνα μετά, στις 24 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά τις ανδρικές και γυναικείες ερμηνείες, για Α΄ και Β΄ ρόλο, τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν. Ας δούμε τα ονόματα που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ακουστούν στις 22 του Γενάρη.Α΄ ανδρικός ρόλος

Μπράντλεϊ Κούπερ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον

Ο Μπράντλεϊ

Κούπερ με το «Ένα αστέρι γεννιέται» (A Star is Born) θεωρείται σίγουρος, όπως επίσης και ο Ράιαν Γκόσλινγκ για τον «Πρώτο άνθρωπο» (First Man) και ο Ράμι Μάλεκ για το «Bohemian Rhapsody». Ακόμη πιο εντυπωσιακή από τη μεταμόρφωση του Μάλεκ σε Φρέντι Μέρκιουρι είναι εκείνη του Κρίστιαν Μπέιλ σε Ντικ Τσέινι για το «Vice», και η υποψηφιότητά του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στον τελευταίο – όπως έχει δηλώσει – ρόλο της καριέρας του, στο «Ο κύριος και το όπλο» (Old Man & the Gun), αλλά και ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον για την ιδιαίτερη ερμηνεία του στην «Παρείσφρηση» (BlacKkKlansman) του Σπάικ Λι. Δεν αποκλείεται να κάνει και την έκπληξη ο πάστορας Ίθαν Χοκ του «Ακρότητες» (First Reformed), αλλά έχει πολύ ισχυρότερους αντιπάλους.

Α΄ γυναικείος ρόλος

Lady Gaga, Ολίβια Κόουλμαν, Γιαλίτζα Απαρίσιο

Είτε το αξίζει είτε όχι (οι απόψεις διχάζονται) η Lady Gaga θα είναι πιθανότατα υποψήφια για το «Ένα αστέρι γεννιέται». «Σιγουράκι» είναι και η Ολίβια Κόουλμαν, η βασίλισσα της ταινίας «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου. Τα καλύτερα έχουν ακουστεί και για την ερμηνεία της Μελίσα ΜακΚάρθι στο «Can You Ever Forgive Me», ενώ η Γκλεν Κλόουζ ως σύζυγος νομπελίστα στο «The Wife» έχει γοητεύσει το σύνολο των κριτικών. Δεν αποκλείεται να ακούσουμε επίσης το όνομα της Βαϊόλα Ντέιβις για τις «Χήρες» (Widows, προβάλλονται στη χώρα μας από την περασμένη Πέμπτη) και της πρωτοεμφανιζόμενης Μεξικανής Γιαλίτζα Απαρίσιο για το «Roma». Λιγότερες πιθανότητες, κυρίως λόγω της προκατάληψης της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου απέναντι στο είδος, έχει η Τόνι Κολέτ που ήταν εκπληκτική στην ταινία τρόμου «Η διαδοχή» (Hereditary).

Β΄ ανδρικός ρόλος

Τιμοτέ Σαλαμέ, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μαχερσάλα Αλί

Από την περασμένη απονομή ακουγόταν ότι ο τότε υποψήφιος για Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, Τιμοτέ Σαλαμέ, θα επέστρεφε το 2019 με την ερμηνεία του ως χρήστης ναρκωτικών στην ταινία «Beautiful Boy». Και όντως είναι από τα φαβορί για τον Β΄ ανδρικό ρόλο, μαζί με τον Μαχερσάλα Αλί (νικητή του Α΄ ανδρικού ρόλου το 2017 για το «Moonlight») που υποδύεται τον τζαζ πιανίστα Ντον Σίρλεϊ στο «Green Book». Ο Σαμ Έλιοτ στο «Ένα αστέρι γεννιέται» έκανε σκόνη τους Κούπερ και Lady Gaga και δικαιωματικά θα έχει θέση στις υποψηφιότητες, ενώ το ίδιο ακούγεται και για τον Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ στο «Can You Ever Forgive Me». Αρκετές πιθανότητες έχει και ο Άνταμ Ντράιβερ για την «Παρείσφρηση». Τέλος, αν η Ακαδημία πάρει στα σοβαρά τον «Black Panther» της Marvel, είναι πολύ πιθανό να δούμε και τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ως Κίλμονγκερ στους υποψήφιους.

Β΄ γυναικείος ρόλος

Ρετζίνα Κινγκ, Νικόλ Κίντμαν, Έμα Στόουν

Εδώ φαβορί είναι… ο Γιώργος Λάνθιμος, δηλαδή οι δύο από τις τρεις πρωταγωνίστριες του «The Favourite», Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν. Θα βρουν όμως απέναντί τους μια εκπληκτική Νικόλ Κίντμαν ως συντηρητική, θρησκευόμενη μητέρα, που μαθαίνει ότι ο γιος της είναι γκέι στο «Boy Erased». Η Έιμι Άνταμς θα κερδίσει πιθανότατα την έκτη της υποψηφιότητα (αλλά μάλλον όχι και την πρώτη της νίκη) για το «Vice», ενώ πολλές πιθανότητες έχει και η Κλερ Φόι για τον «Πρώτο άνθρωπο». Η νικήτρια των φετινών Emmy Ρετζίνα Κινγκ έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές της καριέρας της για το δράμα «If Beale Street Could Talk», αλλά υπάρχει πάντα και η Μέριλ Στριπ που μαζεύει υποψηφιότητες για πλάκα. Λίγο πριν λήξει η προθεσμία, θα προλάβει να εμφανιστεί στo «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» (Mary Poppins Returns).

reader.gr

The post Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που θα διεκδικήσουν τα επόμενα Όσκαρ… (ΕΙΚΟΝΕΣ) appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα