Oscars 2019: Αυτοί είναι οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι…

Μετά την ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων, ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζεται για την μεγάλη μονομαχία με τον Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία που θα αποσπάσει τα περισσότερα φετινά Όσκαρ, μετά την ισοπαλία (10-10) στις συνολικές υποψηφιότητες.

Ο 46χρονος σκηνοθέτης όμως δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας (ή ελληνικής καταγωγής) καλλιτέχνης που θα διεκδικήσει Όσκαρ

στην τελετή της 24ης Φεβρουαρίου.

Εκτός από τον μοντέρ του Γιώργο Μαυροψαρίδη, υποψήφιοι είναι επίσης δύο καλλιτέχνες ελληνικής καταγωγής: ο συνθέτης Alexandre Desplat είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης μουσικής για τη δουλειά του στο «Isle Of Dogs». Η ενδυματολόγος Μαίρη Ζαφειροπούλου (Mary Zophres) είναι υποψήφια για τα κοστούμια στο «The Ballad of Buster Scruggs». Είναι η δέκατη υποψηφιότητα για τον Desplat (που έχει ήδη δύο Oscar) και η τρίτη υποψηφιότητα για την Zophres.

Ένας ακόμα Έλληνας, που συνέδεσε το όνομά του με μια υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ 2019 είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος, που συμμετέχει στη φωτογραφία στο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Black Sheep». Ο Έλληνας κινηματογραφιστής βρέθηκε και στην τελετή των Όσκαρ το 2016, για τη μικρού μήκους ταινία Stutterer, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Ο Παλαιοδήμος είναι μισός Αυστραλός από την πλευρά της μητέρας του- μεγάλωσε στην Αθήνα και στα 17 του πήγε στο Λονδίνο για σπουδές.

moveitmag.gr

The post Oscars 2019: Αυτοί είναι οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα