H ιστορία της βραβευμένης με Νόμπελ Μαλάλα-Βασανίστηκε για το δικαίωμα στην εκπαίδευση…

Στο σπίτι της επέστρεψε πριν λίγους μήνες για πρώτη φορά μετά την επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι.Οι Ταλιμπάν είχαν πυροβολήσει την 20χρονη πλέον Μαλάλα το 2012, «ενοχλημένοι» που το κορίτσι μιλούσε ανοιχτά για την εκπαίδευση των γυναικών στο Πακιστάν.

«Πάντα ήταν το όνειρό μου να επιστρέψω στο Πακιστάν και να μπορώ, ειρηνικά και χωρίς φόβο, να κινούμαι στους δρόμους, να γνωρίζω ανθρώπους, να μιλάω με κόσμο» είπε εμφανώς συγκινημένη η 20χρονη, σε μια παθιασμένη ομιλία της στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Ισλαμαμπάντ.

«Και νομίζω ότι

είμαι στο παλιό μου σπίτι πάλι… Οπότε γίνεται πραγματικότητα (σ.σ. το όνειρό μου) και σας ευγνωμονώ όλους» είπε η ίδια.

Exclusive footage: Malala Yousufzai returns to Pakistan after five years #MalalainPakistan

Exclusive footage: Malala Yousufzai returns to Pakistan after five years #MalalainPakistan https://www.geo.tv/latest/188427

Gepostet von Geo News English am Mittwoch, 28. März 2018

H ιστορία της Μαλάλα
Οι πακιστανοί Ταλιμπάν, που κατείχαν την γενέτειρά της στην Κοιλάδα Σαβάτ ωσότου απωθήθηκαν από τον στρατό το 2009, ανέλαβαν αργότερα την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της. Το φονταμενταλιστικό κίνημα είχε κλείσει τα σχολεία θηλέων κι επέβαλε μια ακραία ερμηνεία της σαρίας, του ισλαμικού νόμου, όταν έλεγχε την περιοχή.

Η νεαρή έχει δημιουργήσει το Ταμείο Μαλάλα και υποστηρίζει οργανώσεις που προωθούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών κι ιδίως των κοριτσιών στο Πακιστάν, τη Νιγηρία, την Ιορδανία, τη Συρία και την Κένυα. Σπουδάζει οικονομικά, φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από πέρυσι.

cnn.gr

The post H ιστορία της βραβευμένης με Νόμπελ Μαλάλα-Βασανίστηκε για το δικαίωμα στην εκπαίδευση… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα