Τα 2 νέα πρόσωπα που ετοιμάζονται για αντιδήμαρχοι στα Χανιά

Λίγες ημέρες απομένουν για την αρχή μιας νέας θητείας στον δήμο Χανίων με αρκετά νέα πρόσωπα να συνθέτουν πλέον το δημοτικό συμβούλιο. Όπως είναι αναμενόμενο οι συζητήσεις για τα ονόματα που θα κληθούν να αναλάβουν αυξημένες αρμοδιότητες ως αντιδήμαρχοι, δίνουν και παίρνουν.

Δύο νέα πρόσωπα έχουν ήδη ακουστεί πολύ έντονα ότι θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα δημοτική αρχή.

Το

ένα είναι ο γιατρός Γιάννης Σφυράκης, ο οποίος έχει ήδη διαγράψει πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και όπως όλα δείχνουν θα κληθεί στη νέα θητεία να υπηρετήσει τον δήμο από τη θέση του αντιδημάρχου.

Το δεύτερο πρόσωπο, που είναι νέο όχι μόνο στη δημοτική αρχή αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο γνωστός στους Χανιώτες, μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας. Η δραστηριότητα του Μανώλη Λέκκα και η πορεία του στα πράγματα των Χανίων έχει αξιολογηθεί θετικά και θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί σε θέση αντιδημάρχου.

Από εκεί και πέρα, συζήτηση στα πηγαδάκια των Χανίων γίνεται και για τους νυν αντιδημάρχους. Προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει ασφαλής πληροφορία για το ποιος θα ανανεώσει τη θέση του ως αντιδημάρχου στη νέα θητεία της δημοτικής αρχής. Εξαίρεση φαίνεται ότι αποτελεί ο Νίκος Χαζηράκης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν έχει κλειδώσει την παραμονή του στη θέση του αντιδημάρχου και τη διατήρηση της αρμοδιότητας της Πολεοδομίας.

Αξίζει να θυμίσουμε, ότι μετά την κατάργηση των ΝΠΔΔ των δήμων, ανοίγει ο δρόμος για ορισμό περισσότερων θέσεων αντιδημάρχων (εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο) οι οποίοι θα μπορούν να αναλάβουν τις αρμοδιότητες των καταργηθέντων ΝΠΔΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά,chania