Συνέλευση Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος: Παρέμβαση του Προέδρου ΕΒΕΧ για την αναβάθμιση της Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας στις Ευρωπαϊκές Αγορές

Στην Κεφαλονιά, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι Διοικήσεις των Επιμελητηρίων της χώρας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, θεσμικών φορέων και κοινωνικών εταίρων. Στο επίκεντρο του ευρύ διαλόγου τέθηκαν τα Αναπτυξιακά

ζητήματα της νησιωτικής Επιχειρηματικότητας και της κρίσιμης ανάγκης ουσιαστικής αναβάθμισής της στις Ευρωπαϊκές Αγορές.

Από πλευράς της Ελληνικής Κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας και η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη. Τις θέσεις της αντιπολίτευσης ανέπτυξαν μεταξύ άλλων η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων. Το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησε τη Χανιώτικη Επιχειρηματικότητα με επικεφαλής του τον Πρόεδρο, Αντώνη Ροκάκη, τον Ά Αντιπρόεδρο, Σταύρο Χατζηδημητρίου, τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ, Γιώργο Πατεράκη, τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, Δημήτρη Μουντάκη, ενώ το παρόν έδωσε και ο Διευθυντής του φορέα, Γιώργος Γναφάκης.

Ξεχωριστή θέση στις εργασίες του διήμερου είχε η Κρήτη με την όμορφη τελετή αδελφοποίησης μεταξύ των Επιμελητηρίων Χανίων και Κεφαλονιάς-Ιθάκης, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης. Η συμβολική τελετή που αποτέλεσε το επιστέγασμα της πολύχρονης εξαιρετικής συνεργασίας των δύο φορέων στις κοινές προκλήσεις της Νησιωτικότητας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης από τους δύο προέδρους κκ. Ροκάκη και Σπαθή & τη συμβολική ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λίγες εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές συμμετείχαμε ενεργά στον πολυδιάστατο διάλογο που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Βασική μας θέση ως Επιμελητήριο Χανίων είναι ότι οι Επιχειρηματικότητα της νησιωτικής Ελλάδας αποτελεί σε ταραγμένους καιρούς στρατηγικό «μοχλό» ανάπτυξης & κοινωνικής συνοχής στα ευαίσθητα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Αξίζουμε λοιπόν ως «ακρίτες» της Ευρωπαϊκής Οικονομίας ακόμα πιο αποτελεσματική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντας πίσω τη γραφειοκρατία και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, το οποίο ενώ ως Επιμελητήρια διεκδικήσαμε με επιτυχία, ανακουφίζοντας την Ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών μας επιχειρήσεων, δυστυχώς όμως αντιμετωπίζουμε ακόμα σημαντικές ελλείψεις χρηματοδότησης και καθυστερήσεις γραφειοκρατίας.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την Επιχειρηματική μας κοινότητα των Χανίων η αδελφοποίηση με τους συναδέλφους από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με τους οποίους ισχυροποιήσαμε τους δεσμούς και την αποφασιστικότητά μας για να εξακολουθήσουμε να πρωταγωνιστούμε ενωμένοι στους αγώνες για την πρόοδο των ιστορικών νησιών μας»

Keywords
Τυχαία Θέματα