Χανιά: Αρχές του 2025 έτοιμο το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά διαβεβαιώνουν δήμαρχος και ανάδοχος του έργου (φωτο – βίντεο)

Ένα ακόμη έργο στα Χανιά το οποίο αποτελούσε ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» έχει μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του.

Μετά από πολυετή εγκατάλειψη και μετά την διαπίστωση πως υπήρχαν κατασκευαστικά λάθη στην πίστα – που έκαναν απαγορευτική την χρήση του – στο «Ολυμπιακό» ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτηρίου οι εργασίες ανακατασκευής και ολοκλήρωσης προχωρούν κανονικά.

Όπως διαπιστώθηκε στην διάρκεια αυτοψίας που διενήργησε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης με

αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου, οι βασικές εργασίες στην πίστα έχουν ολοκληρωθεί με την συμβολή των ειδικών από την Ολλανδία και με τις αναγκαίες διορθώσεις στην κλίση προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ποδηλατικούς αγώνες.

Η τελική επίστρωση με το ειδικό υλικό θα γίνει μετά το τέλος του καλοκαιριού προκειμένου να υπάρχουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης και εξοπλισμού των χώρων του κτιρίου που στην διάρκεια όλων των ετών εγκατάλειψης είχαν υποστεί λεηλασία και πολλές φθορές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων «Με γοργούς ρυθμούς προχωράει ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο για τα Χανιά. Το ποδηλατοδρόμιο εδώ στα Καθιανά που για δεκαετίες παρέμενε ανενεργό, πλέον σιγά-σιγά παίρνει ζωή. Οι εργασίες προχωρούν και ήδη οι απαραίτητες και βασικές παρεμβάσεις στο κομμάτι της πίστας αλλά και στην ολοκλήρωση των τελευταίων μηχανολογικών έχουν προχωρήσει και είναι σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο και είμαστε στην ευχάριστη θέση ένα ακόμα έργο να προχωράει χωρίς καμία καθυστέρηση και χωρίς να χρειάζεται κάποια παράταση στην εκτέλεση των εργασιών.

Θεωρούμε ότι – αν και η σύμβαση προέβλεπε ολοκλήρωση μέχρι τον Απρίλιο  του 2025 –  θα καταφέρουμε αρκετά νωρίτερα, αρχές του 2025, να παραδώσουμε αυτό το πολύτιμο έργο αλλά και να αναβαθμίσουμε συνολικά την περιοχή των Καθιανών.»

Σε ότι αφορά στο πως θα λειτουργεί το ποδηλατοδρόμιο τόσο ο κ. Σημανδηράκης όσο και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης, ανέφεραν πως θα αποφασισθεί από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τα σχετικά αθλητικά σωματεία.

«Το ποδηλατοδρόμιο αυτό ασφαλώς είναι μία δημοτική εγκατάσταση όπως διεκδικούμε και άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις και θα γίνει πάντα σε συνεννόηση με το συλλόγους των ποδηλατιστών, των ανθρώπων που ασχολούνται με τοάθλημα της ποδηλασίας οι οποίοι έχουν και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και τη δυνατότητα διασύνδεσης του κέντρου εδώ με άλλα προπονητικά κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη εγκατάσταση για μακροχρόνια διαστήματα για να μπορέσουν να κάνουν προπονήσεις» είπε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλάκης αναφερόμενος και σε πρόσφατες συναντήσεις που είχε, επεσήμανε ότι του είπαν: «Πέντε ποδήλατα κρέμονται σε ένα σπίτι γιατί δεν έχουνε πίστα και τους είπα το συντομότερο θα έχετε πίστα. Σε μία πολύ καλή συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία πιστεύουμε ότι το έργο θα είναι νωρίτερα έτοιμο από ότι περιμέναμε. Οι τρόποι διαχείρισης του ποδηλατοδρομίου είναι  τουλάχιστον 5 και  έτσι σε συζήτηση που κάνουμε με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σε εσωτερικό και εξωτερικό θα το δούμε όλοι μαζί…»

Σε τεχνικά θέματα του έργου, που αφορούν στην ολοκλήρωση της πίστας με το ενδεδειγμένο υλικό και με την ολοκλήρωση των υπολοίπων εργασιών στο κτίριο του ποδηλατοδρομίου αναφέρθηκαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης και ο μηχανικός της αναδόχου εταιρείας Δημήτρης Μπαλωμενάκης.

Να σημειωθεί πως όταν δεν εκτελούνται εργασίες, το εργοτάξιο του ποδηλατοδρομίου τελεί υπο φύλαξη προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα πρόκλησης φθορών και λεηλασιών που είχαν συμβεί στο παρελθόν.

Ναπολέων Σαραντίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα