Μεγάλη συμμετοχή και στην τέταρτη ξενάγηση «Χαρτοδιαδρομές στο Δήμο μας» που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες, πραγματοποιήθηκε και το Σάββατο 18 Μαΐου η τέταρτη ξενάγηση στο πλαίσιο της σειράς δράσεων με θέμα “Χαρτοδιαδρομές … στο Δήμο μας” που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα “Φιλόπολις”.

Με αφετηρία το Καμαράκι, η ξεναγός Αθηνά Σφακάκη ανέλαβε να “ταξιδέψει” τους συμμετέχοντες, στα σοκάκια ,τα ιστορικά μνημεία και τις εκκλησίες της ιστορικής συνοικίας

της Αγίας Τριάδος .

Ο περίπατος συνεχίστηκε στα δαιδαλώδη δρομάκια με τα παραδοσιακά αρχοντικά , την Αρμένικη εκκλησία , τις Ρωμαϊκές κρήνες, τους ιστορικούς δρόμους και κατέληξε στην Αγία Τριάδα. Η Αθηνά Σφακάκη μίλησε στο πολυπληθές ακροατήριο, για την εικόνα -αποκάλυψη των τελευταίων ετών που ήταν και η αφορμή να συγγράψει το βιβλίο της γι’ αυτό την εκμετάλλευση του οποίου παραχώρησε αποκλειστικά στην Αγία Τριάδα.

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλαρέτη Δαφέρμου -Χρονάκη, ευχαρίστησε την ξεναγό για τη συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά της και τις ευκαιρίες που δίνει στους Ηρακλειώτες να γνωρίσουν ιστορικά και πολιτιστικά το τόπο που ζουν. Επίσης ευχαρίστησε τον εφημέριο της Αγίας Τριάδας πατήρ Κωσταντίνο, τον αγιογράφο στην Αρμένικη εκκλησία και όλο τον κόσμο που συμμετείχε

Οι «Χαρτοδιαδρομές» θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα πρωινά του Σαββάτου και δε θα περιοριστούν στο αστικό κέντρο αλλά θα επισκεφθούν και ιστορικά σημεία της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου. Η κάθε Χαρτοδιαδρομή θα ανακοινώνεται εγκαίρως προκειμένου οι δημότες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να δηλώσουν συμμετοχή σε όποια ξενάγηση τους ενδιαφέρει. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις «Χαρτοδιαδρομές».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Χαρτοδιαδρομές, Δήμο, Αντιδημαρχία Εθελοντισμού,megali, chartodiadromes, dimo, antidimarchia ethelontismou