Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφερε «φουρτούνες» στη Νότια Κορέα μέσω TikTok

Προβλήματα στη Νότια Κορέα προκάλεσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς ένα βορειοκορεατικό τραγούδι που τον εξυμνεί ως «φιλικό πατέρα» και «μεγάλο ηγέτη» έγινε τεράστια επιτυχία στο TikTok.

Το βίντεο κλιπ «Friendly Father» κατάφερε να σαρώσει στο TikTok και να γίνει μεγάλη επιτυχία μετά την κυκλοφορία του τον Απρίλιο.

Μάλιστα η Νότια Κορέα το απαγόρευσε καθώς σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης αποτελεί παραβίαση του νόμου περί εθνικής ασφάλειας της χώρας.

«Το μετατρέπει

σε είδωλο τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον εξυμνεί και τον δοξάζει», ανέφερε σε ανακοίνωσή που εξέδωσε τη Δευτέρα η Επιτροπή Επικοινωνιακών Προτύπων της Σεούλ.

Ο νόμος περί ασφάλειας εμποδίζει την πρόσβαση στους κυβερνητικούς ιστότοπους και τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας και τιμωρεί συμπεριφορές και ομιλίες υπέρ του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με την Επιτροπή 29 εκδόσεις του βίντεο κλιπ «Friendly Father» θα αποκλειστούν, αλλά δεν διευκρίνισε πώς θα γίνει αυτό.

Όπως υπογράμμισε, η απόφαση πάρθηκε έπειτα από αίτημα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

«Το βίντεο είναι τυπικό περιεχόμενο που συνδέεται με ψυχολογικό πόλεμο κατά της Νότιας Κορέας, καθώς αναρτήθηκε σε ένα κανάλι που λειτουργεί για να συνδεθεί με τον έξω κόσμο και επικεντρώνεται κυρίως στη μονομερή ειδωλοποίηση και εξύμνηση του Κιμ», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

Η επικείμενη απαγόρευση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Νοτιοκορεατών, πολλοί από τους οποίους έχουν δει το μουσικό βίντεο μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με τα σχόλια που έχουν κάνει.

Το μουσικό βίντεο

Κάποιοι σχολίασαν ότι οι Αρχές θα πρέπει να αφήσουν το βίντεο προσβάσιμο «ώστε περισσότεροι άνθρωποι να απολαύσουν το αστείο». Σύμφωνα με το BBC, το «Friendly Father» είναι το τελευταίο σε μια σειρά από ποπ τραγούδια που έχει βγάλει η μηχανή προπαγάνδας της Πιονγκγιάνγκ τα τελευταία 50 χρόνια.

Το κεφάτο και πιασάρικο χιτ περιγράφει τον Κιμ ως «πατέρα» και «μεγάλο» – όροι που προηγουμένως αναφέρονταν στον πρώτο ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ. «Ας τραγουδήσουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον μεγάλο ηγέτη/ Ας καυχηθούμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον φιλικό μας πατέρα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ορισμένοι χρήστες του TikTok ανέφεραν ότι η μελωδία τους συνοδεύει στο γυμναστήριο ή ενώ κάνουν εργασίες, ενώ σε άλλους αρέσει το νοσταλγικό του ύφος, λέγοντας ότι τους θυμίζει παλαιότερη ισπανική και γαλλική ποπ μουσική.

Οι παραβιάσεις του νόμου περί εθνικής ασφάλειας της Σεούλ μπορούν να οδηγήσουν σε φυλάκιση έως και επτά ετών, αν και η επιβολή του νόμου έχει χαλαρώσει πρόσφατα.

Επίσης, έχει ζητηθεί να αναθεωρηθεί ο νόμος για ζητήματα ελευθερίας του λόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα