Έστησαν μια παράγκα στο κέντρο της πόλης των Χανίων και γεμίζουν σκουπίδια την περιοχή (φωτο)

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία εάν δεν παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές, που κάτοικοι των Χανίων καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση στην περιοχή μεταξύ του χώρου στάθμευσης «Ρεγγίνα» και του πάρκου «Άλκηστις Αγοραστάκη» επί της οδού Νικηφόρου Φωκά.

Πολλές φορές πολίτες έχουν προσφύγει και στο Flashnews.gr για να δημοσιοποιηθεί η κατάσταση με την κατασκήνωση Ρομά στην περιοχή με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Ιούνιο του 2017 όταν το πάρκο είχε γεμίσει από σκουπίδια, αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν άπλωναν…. μπουγάδα και έκαναν και μπάνιο σε δημόσια

θέα!.

Αυτή την φορά, πολίτης ανέφερε ότι ο χώρος δίπλα στα ενετικά τείχη έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και με αφορμή το σχετικό άρθρο στο Flashnews.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης σε επικοινωνία του με το Flashnews.gr επεσήμανε πως συνεργεία καθαριότητας πηγαίνουν συχνά και καθαρίζουν αλλά μετά από λίγο ο χώρος ξαναγεμίζει με σκουπίδια καθώς παραμένουν εκεί αυτοί που τα πετούν!

«Είναι ένα δύσκολο σημείο που το καθαρίζουμε συχνά, αλλά δυστυχώς έχουν κατασκηνώσει Ρομά που δημιουργούν μια εστία με διάφορα αντικείμενα και ογκώδη τα οποία δεν τους χρειάζονται και τα πετούν στην τάφρο» είπε ο κ. Τσουπάκης.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει άλλη παρέμβαση εκτός από το να πηγαίνει και να καθαρίζει με μεγάλη δυσκολία καθώς χρειάζεται το ειδικό μηχάνημα με την αρπάγη.

«Έχουμε απευθυνθεί στην αστυνομία για να φύγουν από εκεί και να σταματήσει αυτή η άσχημη κατάσταση στο κεντρικό αυτό σημείο της πόλης. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατασκηνώνει στο κέντρο της πόλης και να ρυπαίνει» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χανίων.

Όμως φαίνεται από την πράξη ότι η νομοθεσία δεν ισχύει το ίδιο για όλους και κάποιοι μπορούν ανενόχλητοι να στήνουν παράγκες να πετούν σκουπίδια και ακόμη και να ανάβουν φωτιές στο κέντρο της πόλης και υπό τα όμματα όχι μόνο των πολιτών αλλά και εκείνων που πρέπει να μεριμνούν για την τήρηση των νόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα