Χανιά: Με Πρωτοχρονιάτικα κρητικά κάλαντα γέμισαν το δημαρχείο και η αντιπεριφέρεια (φωτο – βίντεο)

Με Πρωτοχρονιάτικα κρητικά κάλαντα, χορούς και ευχές πλημμύρισαν το Δημαρχείο Χανίων και. το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα μουσικοί και χορευτές του χορευτικού ομίλου Χανίων «Ψηλορείτης» ξεκίνησαν νωρίς το πρωί ξεκίνησαν από την Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου έψαλλαν με τη συνοδεία λύρας λαούτου και μαντολίνων τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, ενώ στη συνέχεια χόρεψαν και έναν συρτό, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Λίγο αργότερα οι μικροί χορευτές συνοδευόμενοι από τον χοροδιδάσκαλο τους μετέβησαν

και στο δημαρχείο Χανίων όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης αλλά και οι αντιδήμαρχοι και έψαλλαν και εκεί τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Στην συνέχεια χόρεψαν συρτό και κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, με τις παραδοσιακές και σύγχρονες γιορτινές μελωδίες τους, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Παύλου Μπαϊλάκη. 

Ο Δήμαρχος Χανίων και τα μέλη της δημοτικής αρχής. προσέφεραν σε όλους παραδοσιακό κέρασμα και αντάλλαξαν ευχές για Χρόνια Πολλά, με υγεία αλλά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. 

Ο δήμαρχος Χανίων Σημανδηράκης τόνισε ότι «το 2024 εκτός από την ευημερία και καλή τύχη που εύχομαι να φέρει στα σπίτια όλων μας, θα είναι και έτος μεγάλων ευεργετημάτων για τον Δήμο μας, με αλλαγές και βελτιώσεις που αφορούν όλους του συμπολίτες μας. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλες και όλους».

Με τη σειρά του τις ευχές του για ένα ευτυχισμένο 2024 έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογέρης.

Ο κ. Κώστας Μπούτζουκας, πρόεδρος χοροδιδάσκαλος στον χορευτικό όμιλο Χανίων «Ψηλορείτης» ευχήθηκε το νέο έτος να φέρει υγεία, ευτυχία και ειρήνη σε όλους.

Τέλος ο κ. Παύλος Μπαϊλάκης, αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Χανίων ευχήθηκε εκ μέρους της φιλαρμονικής του δήμου Χανίων το νέο έτος να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Πρωτοχρονιάτικα,chania, protochroniatika