Χανιά: Όχι στην μετατροπή λυκείων της πόλης σε Πειραματικό Λύκειο – Ανυποχώρητοι γονείς και εκπαιδευτικοί (φωτό – βίντεο)

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για όσο χρειαστεί δηλώνουν γονείς και εκπαιδευτικοί, οι. οποίοι συγκεντρώθηκαν για τρίτη ημέρα έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο μετατροπής του 2ου ΓΕΛ Χανίων σε Πειραματικό Λύκειο.

Οι ίδιο υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους ότι κανένα λύκειο της πόλης δεν είναι δυνατόν να μετατραπεί σε Πειραματικό Λύκειο και θα πρέπει να εξευρεθεί μια διαφορετική πρόταση.

Παράλληλα για ακόμα μια φορά. έθεσαν το ζήτημα εγκατάλειψης των σχολικών μονάδων στα Χανιά

και ότι θα έπρεπε να γίνονται συζητήσεις για την δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων και όχι την μετατροπή και συγχώνευση λυκείων της πόλης που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία.

Στο μεταξύ η θέση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων παραμένει κενή μετά την παραίτηση του κ. Αμπελά την περασμένη εβδομάδα και έτσι δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Ο πρόεδρος της ένωσης γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι «είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να μην μετατραπεί κανένα υφιστάμενο σχολείο εδώ στα Χανιά σε πειραματικό λύκειο. Διότι αυτό θα φέρει αλυσιδωτές συνέπειες στα ήδη κορεσμένα λύκεια της πόλης. Και χωροταξικά θα καταργηθεί ένα λύκειο της γειτονιάς εδώ στα Χανιά και τα παιδιά θα πρέπει να εγγραφούν στα άλλα λύκεια της πόλης. Πρέπει να γίνει το πειραματικό λύκειο αφού υπάρχει το πειραματικό γυμνάσιο αλλά όχι σε βάρος άλλου σχολείο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ένωσης γονέων Χανίων Σταμάτη Μαμάκας τόνισε ότι « σήμερα είμαστε εδώ για να εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε μεσοβέζικη λύση που προσπαθούν να βρουν. Είμαστε κατά στο να καταφερθεί οποιοδήποτε γυμνάσιο ή λύκειο για να στεγαστεί το πειραματικό λύκειο».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Κυριακάκης εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων «ότι στον δημόσιο διάλογο εδώ στα Χανιά κανείς δεν έχει δηλώσει υπέρ της μετατροπής υφιστάμενου λυκείου σε πειραματικό. Για τον πολύ απλό λόγω ότι τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε αλλού. Υπάρχει μεγάλο κτηριακό ζήτημα στα Χανιά. Δεν θα πρέπει να χτιστεί μόνο ένα σχολείο αλλά πολλά».

Ο πατήρ Αντώνιος εφημέριος του Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Χώρας σημείωσε με την σειρά ότι «δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή του 1ου Λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο. Αγωνιστήκαμε να αποκτήσουμε και το γυμνάσιο και το λύκειο στην περιοχή. Τα παιδιά θέλουμε να πηγαίνουν στο λύκειο της γειτονιάς τους.»

Keywords
Τυχαία Θέματα