Πρόσκληση στην Γενική Συνέλευση της ΕΛΕΠΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected].

ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΕΠΑ

Την Τρίτη 25/9, στις 7μμ,
στα γραφεία του σωματείου, Κάνιγγος 27

Υπογραφή ΣΣΕ για τον κλάδο μας!

Συναδέλφισσες - φοι,

Σας καλούμε στην Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της Ένωσης μας, την Τρίτη 25/9 στις 7μμ, όπου θα συζητηθεί το σχέδιο δράσης για την υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστήρια, λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες.

Η πραγματικότητα που ζούμε κάθε μέρα στην δουλειά είναι γνωστή σε όλους. Πολλές ώρες δουλειάς, χαμηλοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες, πίεση για τις προθεσμίες, ανακύκλωση της ανεργίας μέσω ολιγόμηνων προγραμμάτων, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πολλά ακόμα. Η απάντησή μας σε αυτή την κατάσταση πρέπει να είναι η υπογραφή της ΣΣΕ που προτείνει η ΠΟΛ και το σωματείο μας. Η ΣΣΕ είναι το πλέγμα δικαιωμάτων που αφορά τους κατώτερους όρους με τους οποίους θα δουλεύουμε. Τον μισθό, τα επιδόματα, το ωράριο, τις άδειες, την μητρότητα, τις αυξήσεις και τις ωριμάνσεις, τις υπερωριές, την υγιεινή και ασφάλεια και πολλά ακόμα. Η Ομοσπονδία μας, επέβαλε με τους αγώνες των εργαζομένων την ύπαρξη κλαδικής σύμβασης από το 1960. Η τελευταία ΣΣΕ που υπογράφηκε ήταν το 2009.

Τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ, με αποτέλεσμα η εργασιακή πραγματικότητα για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων του κλάδου μας να είναι πολύ χειρότερη. Έχοντας στο πλευρό τους όλο το νομοθετικό πλαίσιο που έφεραν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ τα χρόνια της κρίσης συνεχίζουν ασύδοτα την χειροτέρευση των όρων εργασίας μας.

Η κυβέρνηση δηλώνει τώρα ότι επαναφέρει τις κλαδικές ΣΣΕ. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έχει νομοθετήσει την δυνατότητα των εργοδοτών να μην προσέρχονται σε διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ, καταψήφισε την πρόταση που κατέθεσαν προς την Βουλή 530 σωματεία για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, αρνείται την πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού σε €751.

Το σωματείο μας έχει την πείρα υπογραφής κλαδικών ΣΣΕ εδώ και 58 χρόνια. Γνωρίζουμε καλά ότι ο μόνος τρόπος να υπογραφεί σύμβαση είναι να το επιβάλλουμε οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας. Κανείς ποτέ δεν μας χάρισε κανένα δικαίωμα. Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με αγώνες.
Ακόμα και μέσα στην κρίση το σωματείο μας κατάφερε: σε αρκετούς χώρους δουλειάς να επιβάλει αυξήσεις, να πληρώνονται υπερωρίες, να τηρείται το 8ωρο, να πληρωθούν επιδόματα, να μετακινούνται δωρεάν οι άνεργοι και πολλά ακόμα. Έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Ελάτε όλοι στην ΓΣ για να αποφασίσουμε το σχέδιο δράσης μας, για να επιβάλλουμε την υπογραφή ΣΣΕ για τον κλάδο μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η δύναμη είναι στην ενότητα και στην οργάνωση.

Όλοι στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 25/9, 7μμ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα