Νέος Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.)



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 25-09-2018

Τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Szent Istvan της Βουδαπέστης. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Αγροτικού Τομέα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης,

ενώ διδάσκει και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Δίδαξε, επίσης, στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εργάστηκε ως ερευνητής στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών. Έχει ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε θέματα κοινωνικής οικονομίας.

Το Υπουργείο Εργασίας ευχαριστεί τον απερχόμενο Ειδικό Γραμματέα, Αντώνη Βόρλοου, για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Ευάγγελος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Szent Istvàn της Βουδαπέστης. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης με γνωστικό αντικείμενο την Πολιτική Οικονομία του Αγροτικού Τομέα. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπήρξε ερευνητής στο 'Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών.

Διδακτικό έργο.

Πολιτική Οικονομία του Αγροτικού Τομέα, Οικονομική Ανάπτυξη, Κοινωνική Οικονομική, Έννοιες και θεωρίες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Ιστορία Οικονομικών Θεωριών, Οικονομική Γεωγραφία, Πολιτική Οικονομία, Μικροοικονομική Θεωρία.

Επιλεγμένες δημοσιεύσεις

- Νικολαΐδης Ευ. Μ. Κουφίδη (2018) «Οι αγροτικές κινητοποιήσεις της περιόδου 2010-2016 στο πλαίσιο των δομικών, χρόνιων και νέων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα», στο Σερντεδάκις Ν. και Σ. Τομπάζος (επιμ.) Συλλογικές δράσεις και κοινωνικά κινήματα σε περιόδους κρίσης. Αθήνα, Gutenberg.
- Νικολαΐδης Ευ. (2018) «Σκέψεις για το εννοιολογικό σύστημα της Κοινωνικής Οικονομίας», στο Γ. Ζαϊμάκης (επιμ.) Ερευνητικές διαδρομές στις κοινωνικές επιστήμες. Θεωρητικές-μεθοδολογικές συμβολές και μελέτες περίπτωσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
- Νικολαΐδης Ευ., Στασινόπουλος Γ. (2015) Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του αγροτροφικού συστήματος στην Ελλάδα, Αθήνα, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
- Νικολαΐδης Ευ. (2013) Σχεδιάζοντας στην πράξη τη νέα πολιτική για την αναπηρία. Αθήνα, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
- Nikolaidis E., L. Maroudas, (2013) “Institutional changes and the expansion of flexible forms of employment in the higher education: the case of Greece. Journal for Critical Education Policy Studies, 11(3), 127-145.
- Νικολαΐδης Ευ., (2011) «Το αγροτροφικό σύστημα και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», στο Βλάχου Α., Θεοχαράκης Ν., Μυλωνάκης Δ. (επιμ.) Οικονομική Κρίση και Ελλάδα, Αθήνα, Gutenberg, Εταιρεία Πολιτικής Οικονομίας.
Νικολαΐδης Ευ. (2010) Γεωργία, Περιβάλλον, διατροφή. Η ελληνική γεωργία στο παγκόσμιο αγροτροφικό σύστημα, Αθήνα, Εκδόσεις Παπαζήση.

Εκπόνηση μελετών

Περιφερειακής ανάπτυξης, κοινωνικής οικονομίας, περιβάλλοντος, κόστους-οφέλους, οικονομοτεχνικές, αναπηρίας, πολιτισμού.

Συμμετοχή σε συλλογικά όργανα και επιτροπές

Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου και της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ, και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα