ΕΛΕΠΑ: Ανακοίνωση για την τροπολογία κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27,
ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093,
ΦΑΞ: 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr.
Email: [email protected].

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για την κοροϊδία της κυβέρνησης για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για τον κατώτερο μισθό.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με την τροπολογία «Αχτσιόγλου-Βρούτση» που κατέθεσε στη βουλή

η υπουργός εργασίας και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΚΙΝΑΛ-ΕΚ, η κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της για «το τέλος των μνημονίων» και τη «νέα εποχή» που έρχεται, εφαρμόζει όλους τους μνημονιακούς νόμους.


Ενεργοποιεί τον «νόμο Βρούτση» της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Τον νόμο που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και προβλέπει τον ορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και την ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας. Δηλαδή ο κατώτερος μισθός δεν θα ορίζεται από την ΕΓΣΣΕ, τις κλαδικές ΣΣΕ και τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά από την απόφαση του εκάστοτε υπουργού! Και μάλιστα θα ορίζεται με βάση το αν πήγαν καλά τα κέρδη των εργοδοτών.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρες για την αύξηση του κατώτερου μισθού! Καταψήφισε για μια φορά ακόμα στη Βουλή την τροπολογία που κατέθεσαν 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις, η οποία προβλέπει κατώτερο μισθό €751, κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012 που μειώνει τον κατώτερο μισθό κατά 22% και 32% αντίστοιχα τους νέους. Προβλέπει επίσης κατάργηση του άρθρου 103 του Βρούτση και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως ίσχυε πριν το 2010.

Και στον κλάδο μας βιώνουμε τη «νέα εποχή» μετά τα μνημόνια, με απλήρωτους εργαζόμενους, εντατικοποίηση της δουλειάς, ελαστικές μορφές εργασίας, εργοδοτική τρομοκρατία, νέες χειρότερες συμβάσεις με ορισμό 10ωρών δουλειάς!! Αυτή είναι η πραγματικότητα που δείχνει την ξεκάθαρη ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Να δείξουμε σε κυβέρνηση και εργοδότες ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε θεατές, να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, με την κακοπληρωμένη «μισοδουλειά», την ανεργία! Μόνο ο αποφασιστικός και καλά οργανωμένος αγώνας μπορεί να τσακίσει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των εργοδοτών και να ανοίξει το δρόμο για την υπογραφή ΣΣΕ.

Εμείς στον αντίποδα αυτών, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς! Διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ στον Κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ήδη το σωματείο μας, με την Ομοσπονδία μας βρισκόμαστε σε ανάπτυξη δράσης για τη διεκδίκηση ΣΣΕ για τον κλάδο μας. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί από όλους μας.

Όλοι στον αγώνα για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ!

Όλοι οι συνάδελφοι να γίνουν μέλη της ΕΛΕΠΑ!


Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

25/9/2018

Keywords
Τυχαία Θέματα