Προοδευτικοί Οικονομολόγοι: «Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις μας και διεκδικούμε...»



Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα σε κοινωνικό επίπεδο επιτάσσουν τη δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων. Οι συγκλίσεις αυτές είναι οι μοναδικές που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα, τη στιγμή που η χώρα καταβάλλει προσπάθειες να εξέλθει από την κρίση που την ταλάνισε για μια και πλέον δεκαετία.

Η παράταξη «Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος» δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αγωνία των συναδέλφων οικονομολόγων και τη νέα γενιά, αυτόνομα, δημιουργικά και σύγχρονα οι οποίοι βιώνουν τη σκληρή καθημερινότητα της δουλειάς, πέρα από εμμονές, ιδεολογήματα και χωρίς κομματικούς γραφειοκρατικούς εναγκαλισμούς και αγκυλώσεις.

Είμαστε νέα πρωτοβουλία οικονομολόγων απ’ όλη τη χώρα, με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και συνδικαλιστικές διαδρομές αλλά με κοινή αγωνία για την πορεία απαξίωσης του φορέα μας. Αποφασισμένοι, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας όπως:
➔ Την πιστοποίηση του Λογιστή-Φοροτέχνη (Ν.3842/2010)
➔Τη συμμετοχή έμπειρων μελών μας σε επιτροπές των Υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές
➔Τα μαθήματα Οικονομικής Παιδείας στα Λύκεια της χώρας (Ν. 3194/2003)
➔ Τις διατάξεις του Π.Δ. 347/2003 με τις οποίες καθιερώθηκε αμιγώς λογιστικός κλάδος στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα
➔Το Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης (Ε.Τ.Α.Ο.), ως φορέα συμπληρωματικής ασφάλισης και να τις διευρύνουμε.

Οι επιστήμονες οικονομολόγοι βιώνουμε καθημερινά την απαξίωση και την ανυποληψία του Ο.Ε.Ε. ως αποτέλεσμα των επιλογών των παρατάξεων ΔΗ.ΚΙ.Ο. και Π.Δ.Σ.Ο., που συγκροτούν την πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης, επικροτώντας συγχρόνως πολιτικές με νεοφιλελεύθερο πρόσημο.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οικονομολόγων η αναβάθμιση του θεσμού και των υπηρεσιών Ο.Ε.Ε. ώστε να προσφέρει ωφέλιμες ποιοτικές και ελκυστικές ανταποδοτικές υπηρεσίες παραμένουν ακόμη και τώρα ισχυρό ζητούμενο.

Καμία προσπάθεια όμως, όσο καλά δομημένη και εάν είναι, όσο καλά και εάν έχει τεκμηριωθεί δε μπορεί να πετύχει, εάν δε συστρατευτούν όλες οι Προοδευτικές δυνάμεις στον αγώνα ανάκτησης του κύρους και της αξιοπιστίας του Ο.Ε.Ε..

Είναι καιρός πια να υπάρξει τέλος στον κατήφορο που έχουν οδηγήσει οι κάθε λογής εκλογικίστικοι μηχανισμοί, που καθημερινά προσβάλλουν, με τη λειτουργία τους και τις τακτικές τους όλους τους συναδέλφους.
Κινούμενοι λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση, ζητούμε από κάθε συνάδελφο, και ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, να μελετήσουν τις προτάσεις μας και να υποστηρίξουν το νέο αυτό εγχείρημα μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους οικονομολόγους
2.Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
3.Αναβάθμιση των σεμιναρίων
4.Εκπαίδευση μέσω συστήματος σύγχρονης τηλεδιάσκεψης e-Learning
5.Δημιουργία Ερευνητικού Γραφείου στο Ο.Ε.Ε.
6.Πρόγραμμα Bridge για άμεση και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την αγορά εργασίας και τα επενδυτικά προγράμματα
7. Αναβάθμιση του περιοδικού του Ο.Ε.Ε. σε επιστημονικό περιοδικό
8. Διεθνοποίηση του Φορέα
9. Ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη χορήγηση σχετικής πιστοποίησης
10. Επικαιροποίηση των εργασιών του Λογιστή - Φοροτέχνη
11. Παροχή ψηφιακής υπογραφής στα μέλη
12. Συνεργασία του Ο.Ε.Ε. με τα Α.Ε.Ι. της χώρας
13. Δημιουργία διπλού διαδικτυακού περιβάλλοντος στο taxis
14. Δημιουργία Γραφείου Διασύνδεσης για την εύρεση θέσεων εργασίας
15. Την εισαγωγή του θεσμού του mentoring στο Ο.Ε.Ε..

Keywords
Τυχαία Θέματα