Τα «ευαίσθητα» σημεία της Νέας Τούμπας

16:34 8/12/2018 - Πηγή: seleo
Επί τρεις ώρες συνεδρίαζαν τα μέλη της επιτροπής για τη Νέα Τούμπα.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 13.00 οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, του Δήμου και της Περιφέρειας ανέλυαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ, ενόψει της προεργασίας για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που απαιτείται.

Προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα, τόσο για τα βήματα που απαιτούνται από εδώ και στο εξής, όσο και για τα «ευαίσθητα» σημεία του συνολικού πλάνου. Αναδείχθηκε ο κρίσιμος ρόλος

του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς από το συμβούλιο του πρέπει να «περάσει» η απόφαση για το ποιες ακριβώς εκτάσεις θα παραχωρηθούν στον ΠΑΟΚ για να τις χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Αυτή η απόφαση θα «περάσει» και στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

Οι εξελίξεις από τον Δήμο αναμένονται μέχρι τα τέλη του 2018 γι’ αυτό και η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις αρχές του επόμενους έτους.

«Καίει» το ιδιοκτησιακό του κολυμβητηρίου και το θέμα του σχολείου

Μέσα από τις διεξοδικές συζητήσεις αναδείχθηκαν τα δύο ευαίσθητα σημεία του πρότζεκτ. Το πρώτο αφορά στο «θολό» ιδιοκτησιακό του δημοτικού κολυμβητηρίου. Στον ΠΑΟΚ περιμένουν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα άμεσα για να ξέρουν αν μπορούν να υπολογίζουν σε αξιοποίησή του εντός του τελικού πλάνου της Νέας Τούμπας.

Το δεύτερο σημείο προς διαλεύκανση είναι αυτό του σχολείου απέναντι από το γήπεδο. Στις σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να αξιοποιηθεί ο προαύλιος χώρος του και οι γύρω δρόμοι για την κατασκευή πάρκινγκ και αναζητείται φόρμουλα για να συμβεί αυτό παράλληλα με τη λειτουργία του.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει διαμηνύσει ότι είναι διατεθειμένος να καλύψει ακόμη και το κόστος της κατασκευής νέου σχολείου αν χρειαστεί, όμως μία τέτοια λύση θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, αφού μόνο εύκολη δεν είναι η κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Και γι΄ αυτό το ζήτημα στην Τούμπα περιμένουν άμεσα πειστικές απαντήσεις από τον Δήμο.

Ο Ιβάν Σαββίδης θα ενημερωθεί με την έλευσή του για τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης αλλά και τα επόμενα βήματα στο πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και θα δώσει κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να κινηθεί η ΠΑΕ από εδώ και στο εξής.

ΠΗΓΉ metrosport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα