Την Πέμπτη αναδεικνύεται ο "διάδοχος" του Γ.Μπουτάρη στην Πρωτοβουλία

16:01 8/12/2018 - Πηγή: seleo
Την ερχόμενη Πέμπτη θα αναδειχθεί τελικά ο "διάδοχος" του Γ.Μπουτάρη στην Πρωτοβουλία μετά την απόφαση του δημάρχου να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία. Αυτό αποφάσισε η

παράταξη που συνεδρίασε χθες

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Δημοτική Ομάδα της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» στη συνεδρίασή της στις 07.12.2018, μετά από εισήγηση του Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μπουτάρη, κατέληξε, κατόπιν συζητήσεως, στην εξής απόφαση:

Η παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία που ξεκίνησε με τη συνάντηση στις

06.12.2018, η οποία διερευνά τη δυνατότητα μιας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης για την πόλη, με πρόθεση την προγραμματική σύγκλιση και την ανάδειξη κοινού υποψηφίου δημάρχου στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Στο εγχείρημα αυτό η «Πρωτοβουλία» θα συμβάλει με την κατάθεση προγραμματικών προτάσεων και με τον δικό της υποψήφιο δήμαρχο.

Η ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης θα πραγματοποιηθεί με τις εξής διαδικασίες:

- Ορίστηκε τριμελής Εφορευτική Επιτροπή με αρμοδιότητα την άρτια προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, αποτελούμενη από τα στελέχη της παράταξης: Άννα Αγγελίδου, πρόεδρο, Χρήστο Βοζίκη και Γρηγόρη Μαυράκη, μέλη.

- Το εκλογικό σώμα θα αποτελέσει η σημερινή Δημοτική Ομάδα της «Πρωτοβουλίας», ήτοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

- Δικαίωμα υποψηφιότητας θα έχουν οιεκλεγμένοιΔημοτικοί και ΚοινοτικοίΣύμβουλοι αλλά και πρόσωπα εκτός της Δημοτικής Ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι θα προταθούν τουλάχιστον από έναν δημοτικό και έναν κοινοτικό σύμβουλο.

- Η εκλογική Συνέλευση της «Πρωτοβουλίας»και η ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20.12.2018.

- Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17.12.2018 στις 24.00.
Για περισσότερες διαδικαστικές λεπτομέρειες θα εκδοθεί σύντομα αναλυτική εγκύκλιος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα