ΠΑΟΚ & Europa League: ποια θα είναι η συνέχεια;

21:00 9/11/2018 - Πηγή: seleo
Ο ΠΑΟΚ παράλληλα με τις εντός συνόρων αναμετρήσεις, συνεχίζει την πορεία του και στο Europa League. Κι ενώ στο πρωτάθλημα Ελλάδας κρατάει ένα φοβερό σερί με 8 νίκες σε 8…

Στο 12ο όμιλο της διοργάνωσης, ο «δικέφαλος του βορρά» έχει παρέα την Τσέλσι, την ουγγρική Βίντεοτον και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία.

Το Europa League,

βρίσκεται στη φάση των γκρουπ και από αυτήν θα προκριθούν στην επόμενη οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Ο πρώτος γύρος, με 3 παιχνίδια για κάθε ομάδα, έχει ήδη ολοκληρωθεί και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουν γίνει και τα επαναληπτικά. Μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ για τη φάση των ομίλων του Champions League, ο πρώτος αγώνας που έπαιξε για το Europa League ήταν κόντρα στην Τσέλσι. Μπαίνοντας κατευθείαν στα «βαθιά», η ομάδα της Θεσσαλονίκης, υποδέχτηκε την Τσέλσι στην Τούμπα και ηττήθηκε με 1-0. Το σκορ ήταν μάλλον καλό για τους ασπρόμαυρους, δεδομένου ότι βρέθηκαν απέναντι σε μια πανίσχυρη Τσέλσι, που το πρώτο μισάωρο είχε κατοχή της μπάλας 82%! Η αγγλική αποστολή Η Τσέλσι ήρθε χωρίς τον σταρ της Αζάρ, ενώ κι από τη σύνθεση του ΠΑΟΚ έλειπε ο Μάτος. Ο ΠΑΟΚ παρότι δεν κατάφερε να βάλει το πολυπόθητο γκολ, άντεξε τις πιέσεις μέχρι τέλους. Σ’ ένα πραγματικά δύσκολο αγώνα, οι παίκτες του Λουτσέσκου έτρεξαν να καλύψουν τους πάντα σε ετοιμότητα και ασταμάτητους παίκτες της Τσέλσι και κατάφεραν τελικά να μη δεχτούν δεύτερο γκολ. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων έχει οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου.

Επόμενη στάση για τον ΠΑΟΚ, ο αγώνας με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ που έγινε στη Λευκορωσία. Μπορεί ο «δικέφαλος» να μην είχε τη ζεστασιά της έδρας, ωστόσο κέρδισε θεαματικά τη Μπορίσοφ με σκορ 4-1. Με έναν εκπληκτικό Ζαμπά, ο οποίος σκόραρε 2 γκολ και είχε 2 ασίστ, ο ΠΑΟΚ προηγούνταν της λευκορωσικής ομάδας με 3-0 από το 17’! Πολύ δύσκολη η ανατροπή μετά από ένα τέτοιο ξεκίνημα, την οποία δεν κατάφερε ποτέ να κάνει η ΜΠΑΤΕ μένοντας τελικά στο ένα γκολ.
Στο τελευταίο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Βίντι, από την οποία έχασε με 2-0. Παρότι φαβορί του αγώνα ήταν οι γηπεδούχοι, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις λίγες ευκαιρίες που είχαν και να τις μετατρέψουν σε γκολ. Οι ασπρόμαυροι απείχαν πολύ από τον καλύτερο τους εαυτό, κάτι που η ουγγρική ομάδα εκμεταλλεύτηκε φέρνοντας το σκορ με το μέρος της. Ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, στη ρεβάνς που θα δώσει στις 8 του μηνός, αυτή τη φορά στην Ουγγαρία.

Στην κορυφή του ομίλου βρίσκεται η Τσέλσι, η οποία έχοντας κερδίσει και στα 3 παιχνίδια, συγκέντρωσε 9 βαθμούς. Αφού λοιπόν η 1η θέση, είναι εξ’ αρχής «καπαρωμένη» από την αγγλική ομάδα, η μεγάλη μάχη θα δοθεί για τη 2η θέση του ομίλου την οποία προς το παρόν μοιράζονται ισόβαθμες ΠΑΟΚ, Βίντι και Μπορίσοφ. Μετρόντας 1 νίκη και 2 ήττες και έχοντας 3 βαθμούς η καθεμία, οι επόμενοι αγώνες θα είναι καθοριστικοί για την πορεία τους προς την πρόκριση. Αν υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει από την Τσέλσι, τότε θα πρέπει απέναντι στις 2 άλλες ομάδες, να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, κάτι που έχει δείξει ότι είναι ικανός να κάνει. Καθώς τα περιθώρια στενεύουν, δεν υπάρχει πλέον χώρος για λάθη. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει με συγκέντρωση και πάθος, τότε θα πάρει σίγουρα το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα