Κοινή αιμοδοσία Ταγαράδων και Νέας Ραιδεστού του δήμου Θέρμης

10:00 4/11/2018 - Πηγή: seleo
Ενώνουν τις δυνάμεις τους δύο Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμης,

Ταγαράδες και Νέα Ραιδεστός σε μία εθελοντική προσφορά αγάπης με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία μας, την αιμοδοσία. Με πρωτοβουλία των Προέδρων των δύο Κοινοτήτων κ.κ. Καλαθά και Κατρανιά αντίστοιχα, συνδιοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 η οποία και θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ραιδεστού.

Δυστυχώς

η Ελλάδα κατατάσσεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης.

Δεν είναι κρυφό, ότι εισάγουμε αίμα προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας ως χώρα.

Στην Ελλάδα αναζητούνται ετησίως 700.000 μονάδες αίματος, μόλις το 35% συλλέγεται από εθελοντές αιμοδότες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συλλέγεται από δότες αντικατάστασης, δηλαδή συγγενείς και φίλους του ασθενή.

Οι αιμοδότες και οι φίλοι της αιμοδοσίας, έχουν χαρακτηριστεί συνάνθρωποι μας οι οποίοι έχουν ένα διακριτό ευγενικό κοινωνικό χαρακτήρα γιατί δίνοντας το αίμα τους δίνουν ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπο μας. Είναι αυτοί οι οποίοι με τον εθελοντισμό δίνουν την ίδια τους τη ζωή γιατί έχουν αποβάλει τις φοβίες, τον ατομικισμό, την απομόνωση την απάθεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο τους.

Είναι αυτοί που με το αίμα τους άρρωστοι συνάνθρωποι μας, είδαν το φως της ημέρας είδαν τα βουνά και τη θάλασσα και αγκάλιασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εθελοντές αιμοδότες είναι γυναίκες και άνδρες οι οποίοι έχουν ανοίξει το θησαυροφυλάκιο της ψυχής του, και έχουν απλόχερα δώσει το περιεχόμενο της καρδιάς τους για τις πιο ζωτικές ανάγκες της παγκόσμιας κοινότητας, για την ίδια τη ζωή.

Η αιμοδοσία των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων θα ξεκινήσει από τις εννέα το πρωί και θα διαρκέσει έως τη μία το μεσημέρι, στο Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Ραιδεστού.

Ας την αγκαλιάσουμε όλοι και ας μην ξεχνάμε ότι μία αιμοδοσία μπορεί να σώσει μέχρι και 6 ζωές παιδιών και επιπλέον παρέχει στον δότη μεγάλα οφέλη στην υγεία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα