Αντιδράσεις από τον δήμο Παύλου Μελά για την απάντηση του Καμμένου στο Seleo σχετικά με το Καρατάσου και τον «Μακεδονικό»

10:32 12/9/2018 - Πηγή: seleo
Αντιδράσεις και εκνευρισμό προκάλεσε στον δήμο Παύλου Μελά, η απάντηση του Πάνου Καμμένου στο Seleo, για την παραχώρηση στρατοπέδων και για το αίτημα του «Μακεδονικού».

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου στην ερώτηση του Seleo

και του δημοσιογράφου, Θεολόγου Ηλιού, στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ρωτήθηκε για την παραχώρηση του Καρατάσου, καθώς πριν λίγους μήνες υπήρχαν και διώξεις του νυν και πρώην δημάρχου Παύλου Μελά για παράνομη κατάληψη του χώρου.

«Ακούμε την τοπική κοινωνία, αλλά οι δήμαρχοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα στρατόπεδα δεν τα δίνουμε προκειμένου να τα παίρνουν στην ιδιοκτησία τους και να τα μετατρέπουν είτε σε αποθήκες, είτε σε άγονα χωράφια που θα συνεχίσουν να φιλοξενούν ναρκομανείς. Θα δώσουμε εκεί που υπάρχουν πραγματικά ανάγκες, εκεί που υπάρχει ένα σχέδιο. Δηλαδή, στο θέμα του Καρατάσου συζητάμε. Να ξεχάσουν οι δήμαρχοι ότι θα τα παίρνουν και θα πηγαίνουν εν συνεχεία να διαπραγματεύονται. Θα καταθέτουν προτάσεις και εκεί που υπάρχουν σοβαρές (προτάσεις), όπως έγινε στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά, θα προχωράμε σε συνέργειες. Και το Καρατάσου θέλουμε. Έχει ανάγκη η περιοχή του Καρατάσου από ανάπτυξη. Συγκεκριμένες ιδέες, σοβαρά σχέδια και εμείς είμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία για να τα αποδώσουμε». Ενώ επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κατηγόρησε, πως έδινε τα στρατόπεδα για να βγάλει δημάρχους: «Το νταλαβέρι του Βενιζέλου για να βγάλω δήμαρχο τον κύριο τάδε, να του δώσω και 5 στρατόπεδα δώρο, να το ξεχάσουν».

Σήμερα το πρωί, ήρθε η απάντηση από τον δήμου Παύλου Μελά, μέσω του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου πρασίνου και περιβάλλοντος του δήμου, Σάκη Λαζαρίδη, ο οποίος δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, έχουμε ξεκινήσει μια δημόσια διαβούλευση εδώ και 4 μήνες, για το πως θα αξιοποιηθεί το Καρατάσου. Έχουν κατατεθεί πάνω από 50 προτάσεις από συλλόγους και φορείς και όλες οι προτάσεις κατευθύνονται σε μια άλλη αξιοποίηση και όχι σε παραχώρηση ιδιωτικών συλλόγων και τεμαχισμό του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου».

Ο κύριος Λαζαρίδης σχολίασε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την αναφορά του Πάνου Καμμένου στην απάντηση προς το Seleo, για το αίτημα του «Μακεδονικού».

«Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με καμία παραχώρηση δημόσιου χώρου του Καρατάσου σε ιδιωτικούς συλλόγους. Η μόνη αξιοποίηση που μπορεί να γίνει μέσα στο Καρατάσου είναι για δημόσια και κοινωφελή χρήση. Ο «Μακεδονικός» έχει τα γήπεδα δίπλα από το Καρατάσου και προφανώς ως μια ιδιωτική εταιρεία που σκέφτεται επιχειρηματικά, θέλει να πάρει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που δεν το ανήκει ο χώρος, τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου που σήμερα αθλούνται 500 παιδάκια» είπε ο Σάκης Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος για το αίτημα του «Μακεδονικού» ανέφερε: «Αυτή την στιγμή υπάρχει αίτημα από το Μακεδονικό για 50 στρέμματα συν 50 και την δυνατότητα της επινοικίασης. Η τοπική κοινωνία όμως δεν θέλει ούτε την επινοίκιαση, ούτε τα συν 50. Όμως θα συνομιλήσουμε μαζί τους. Ο Μακεδονικός θέλει να κάνει γήπεδα. Όμως δεν θέλω να δώσω κάτι αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών, του δημάρχου και τοπικών συλλόγων. Πιστεύω θα βρούμε μια άκρη».

Ωστόσο, από ότι φαίνεται ο δήμος Παύλου Μελά είναι άκρως αντίθετος. «Έγινε μια προσπάθεια πριν από κάνα χρόνο, που δεν έχει ισχύ, γιατί είχε τρεις μήνες προθεσμία να υλοποιηθεί και δεν προχώρησε, για να παραχωρηθούν 50 στρέμματα στον «Μακεδονικό». Αντιδράσαμε εμείς, βγάλαμε και ανακοινώσεις. Ο Μακεδονικός είναι ένας ιδιωτικός σύλλογος, δεν εκφράζει την τοπική κοινωνία. Ήταν Μακεδονικός Νεάπολης, τώρα έγινε Μακεδονικός Πολίχνης. Δεν συμμετέχει στις δραστηριότητες του Παύλου Μελά, σκέφτεται μόνο επιχειρηματικά στην περιοχή» συμπλήρωσε ο Σάκης Λαζαρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα