LIVE: Ο Γιούνκερ ανοίγει τα χαρτιά του για το μέλλον της Ένωσης - Η τελευταία ομιλία πριν από την εκλογική χρονιά που έρχεται

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σήμερα (12/09), εκφωνεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η χρονιά που έρχεται είναι εκλογική, καθώς σε 250 ημέρες θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα τονίσει στην ομιλία του ότι η Βρετανία δεν πρέπει να περιμένει από τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές να αμβλύνουν τη

στάση τους στις συνομιλίες ενόψει του Brexit, αλλά θα επαναλάβει την προσφορά προς το Λονδίνο τα δύο μέρη να διατηρήσουν στενή σχέση συνεργασίας μετά το διαζύγιο, τον Μάρτιο του 2019, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ε.Ε..

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν θα αλλάξουν στάση ούτε θα δώσουν διαφορετικές οδηγίες στον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρώπης, τον Μισέλ Μπαρνιέ, στη σύνοδο κορυφής στην Αυστρία την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα μέρη προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα μπορεί να επικυρωθεί κι από τα δύο κοινοβούλια πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει - με συμφωνία ή χωρίς.

Ακόμη, ο αξιωματούχος είπε ότι ο Γιούνκερ θα απορρίψει το ενδεχόμενο αναβολής της προθεσμίας (29η Μαρτίου) προκειμένου να αποφευχθεί το λεγόμενο «σκληρό Brexit». Μια τέτοια αναβολή δεν θα υπάρξει «στην πραγματικότητα», επέμεινε.

Ταυτόχρονα, ο Γιούνκερ θα διαβεβαιώσει πως θέλει η Ε.Ε. και το Η.Β. να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά σε ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως οι πρόσφατες διενέξεις με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ, και θα προτείνει να υπάρξει συμφωνία για μια στενή, εταιρική σχέση.

Παρακολουθήστε την ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Νέα Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα