H Σαββέρια Μαργιόλα στο Seleo: Αισθάνομαι την ανάγκη να τραγουδάω μουσικές και στίχους που με δονούν

20:02 24/7/2018 - Πηγή: seleo
Η Σαββέρια Μαργιόλα, λίγο πριν την συναυλία της στο Κήπο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη, μιλάει στο Seleo!

Η μελωδική φωνή της έχει ξεχωρίσει και μας έχει χαρίσει απίστευτες ερμηνείες, που έχουν αγαπηθεί πολύ. Το «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» αγγίζει τις 5,2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, ενώ κάθε της δουλειά λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές.

Η νησιώτικη καταγωγή της, από τη Λευκάδα και τη Νάξο, σίγουρα έχει επηρεάσει

τα ακούσματα της αλλά και τις εικόνες που έχει καταγεγραμμένες στο υποσυνείδητο της. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον έλεγχο του στρες και την προαγωγή της υγείας, κάτι που την βοήθησε και στην προσωπική της ζωή, όπως λέει στο Seleo. Ωστόσο, από τα 17 της άρχισε να τραγουδάει επαγγελματικά και να έχει ένα «ταξίδι» με υπέροχους σταθμούς...

Η Σαββέρια Μαργιόλα, μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους και έχει συνεργαστεί με κάποιες από τις «κορυφές» του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Μαρινέλλα, η Χάρις Αλεξίου και ο Γιώργος Νταλάρας.

Λίγο πριν την εμφάνιση της στη Θεσσαλονίκη, μιλάει στο Seleo, για την πολύ ενδιαφέρουσα πορεία της, τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό που «κρύβουν» τα βίντεο κλιπ της, την ανάγκη της να γράφει στίχους και μουσική, αλλά και να τραγουδάει τραγούδια που την «δονούν».

Στον Θεολόγο Ηλιού

Έρχεστε στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία. Τι αναμένεται εσείς από αυτή την πόλη αλλά και τι να αναμένει το κοινό σας;

Ναι, την Τετάρτη στις 26 Ιουλίου θα παίξουμε στον πανέμορφο κήπο του Μύλου*. Έχω πάντα μεγάλη χαρά όταν επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη, είναι μια πόλη που αγαπώ γιατί έχω πολύ όμορφες και έντονες μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια όπου παραθερίζαμε τα καλοκαίρια με την οικογένειά μου. Τώρα πια οι παραστάσεις μου στη Θεσσαλονίκη είναι η αφορμή για να την επισκέπτομαι συχνότερα, να συναντώ αγαπημένους φίλους και να μοιράζομαι τις μουσικές που αγαπώ. Έχω τραγουδήσει πολλές φορές στη Θεσσαλονίκη και πάντα αισθάνομαι οικεία γιατί μέσα στα χρόνια χτίζεται μία ξεχωριστή σχέση με το υπέροχο και εκδηλωτικό κοινό της. Ανυπομονώ.

Έχετε ξεχωρίσει για την όμορφη και μελωδική φωνή σας που μας ταξιδεύει μέσα από μπαλάντες. Ωστόσο, εσείς θέλετε να κινηθείτε και σε άλλους ρυθμούς και ερμηνείες;

Κινούμαι σε ότι αγγίζει την ψυχή μου. Παρόλο που από τον δεύτερο δίσκο μου «Αλισάχνη» αγαπήθηκε πολύ η μπαλάντα «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» σε μουσική του Νίκου Καλλίνη και στίχους της Δήμητρας Νεοφύτου, η τραγουδιστική μου γκάμα είναι αρκετά μεγάλη και σε επίπεδο παραστάσεων αλλά και δισκογραφικά. Αισθάνομαι την ανάγκη να τραγουδάω μουσικές και στίχους που με δονούν είτε αυτές προέρχονται από την έντεχνη ή την λαϊκή ή ακόμα και την παραδοσιακή μας μουσική και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πειραματιστεί και σε πολύ κόντρα πράγματα συμμετέχοντας σε δίσκους φίλων καλλιτεχνών.

{youtube}N-VcWzeREE4{/youtube}

Σας έκανα την προηγούμενη ερώτηση, καθώς ξεκινώντας την πορεία σας δίπλα στο Τάκη Σούκα, σίγουρα θα έχετε επηρεαστεί και από άλλα ακούσματα. Πως ήταν η εμπειρία σας, στην συνεργασία σας αυτή, τι αποκομίσατε;

Οι πρώτες επιρροές ήρθαν πολύ νωρίτερα καθώς μεγάλωσα σε μουσική οικογένεια με πατέρα και παππού μουσικούς και τη γιαγιά μου ερασιτέχνη τραγουδίστρια. Ήμουν μαθήτρια Λυκείου όταν ήρθε η πρώτη μου επαγγελματική συνεργασία με τον Τάκη Σούκα και τον Φάνη Μεζίνη σε μία μπουάτ στη Σόλωνος. Ήταν τα πρώτα μου βήματα και ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγαλύτερος από το άγχος. Η διάθεσή, η αγάπη τους για τη μουσική και η απλότητά τους έκανε αυτή τη δουλειά να μοιάζει με γιορτή και αυτό είναι κάτι που με συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια.

Αλεξίου, Νταλάρα Μητσίας. Πως νιώθετε που στην αρχή της καριέρα σας συνεργαστήκατε με σπουδαία ονόματα που άλλοι ελπίζουν να συνεργαστούν, έστω και στο τέλος της καριέρας τους;

Νιώθω πολύ τυχερή που με εμπιστεύτηκαν στο ξεκίνημά μου. Όλες αυτές οι συνεργασίες έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή μου και απέκτησα γνώση και εμπειρία που με βοήθησε να ανακαλύψω γρήγορα την δική μου καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Το μεταπτυχιακό σας στον έλεγχο του στρες, σας έχει βοηθήσει στην ζωή σας και στην δουλειά σας; Το έχετε περιορίσει;

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μεταπτυχιακό γιατί αφορά ένα μείζον θέμα που λίγο -πολύ το κουβαλάμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Είμαι αρκετά αγχώδης και σίγουρα και αυτό έπαιξε ρόλο στην επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού. Αποκτώντας πιο βαθιά και σφαιρική γνώση έμαθα να το αντιμετωπίζω και να μην εγκλωβίζομαι μέσα σ’ αυτό. Επειδή οι συνθήκες της ζωής μεταβάλλονται διαρκώς, η διαδικασία περιορισμού του άγχους είναι συνεχής. Μέσα στα χρόνια έχω βρει τους δικούς μου μηχανισμούς που με βοηθούν να το ελέγχω.

Λόγω των σπουδών σας, ίσως μπορείτε να καταλαβαίνετε καλύτερα τους ανθρώπους… Αυτό είναι καλό ή κακό για εσάς και γιατί;

Οι σπουδές μου με βοήθησαν στο να κατανοήσω καλύτερα το ρόλο των ατόμων μέσα στην κοινωνία, την κοινωνική συμπεριφορά που αναπτύσσουμε όχι μόνο ατομικά αλλά και ως μέλη ομάδων. Βλέπω μόνο τη θετική πλευρά σε όλο αυτό γιατί μπορώ να αλληλεπιδρώ πιο ουσιαστικά με τους ανθρώπους γύρω μου.

Παρατηρώντας τα βίντεο κλιπ σας, βλέπω ότι βγάζουν ένα ρεαλισμό και ρομαντισμό ταυτόχρονα. Ενώ τα περισσότερα, έχουν εικόνες από την φύση. Σε αυτό μήπως επηρέασαν τα καλοκαίρια σας στα νησιά από όπου κατάγεστε;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αλλά τώρα που το λέτε είναι τόσες πολλές οι εικόνες και τα ερεθίσματα που καταγράφονται στο υποσυνείδητό μας που νομίζω πως πάντα εκδηλώνονται με ένα τρόπο σ’ αυτά που κάνουμε. Η αλήθεια είναι πως ο ρεαλισμός και ο ρομαντισμός είναι δύο στοιχεία που τα έχω πολύ έντονα μέσα μου και παρ' όλη την κόντρα τους προσπαθώ να τα ταιριάζω και να τα φέρω σε ισορροπία.

{youtube}wQgVUr3Z5SI{/youtube}

Πότε νιώθετε την ανάγκη να γράψετε στίχους ή μουσική; Συνήθως ποιες είναι αυτές οι στιγμές;

Είναι στιγμές που είμαι φορτισμένη ψυχολογικά και έχω ανάγκη αποσυμπίεσης. Είναι και στιγμές που νιώθω ευτυχία και γαλήνη μέσα μου και προσπαθώ με κάποιο τρόπο να το αποτυπώσω. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να εκφράζω όσα έχω μέσα μου και μου λείπει πολύ όταν δεν το κάνω.

Η ενασχόληση σας με το kick boxing, πως προέκυψε;

Ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία με τη γυμναστική και κάποια στιγμή βρήκα μεγάλο ενδιαφέρον και στο kick boxing που είναι ένας πολύ δυναμικός και εκτονωτικός τρόπος άσκησης.

Τι να περιμένουμε από εσάς;

Πριν από ενάμισι χρόνο περίπου κυκλοφόρησε η τρίτη μου δισκογραφική δουλειά «Ερωτογραφία» και ακόμα την απολαμβάνω και την επικοινωνώ. Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε μεμονωμένα ένα καινούργιο κομμάτι, ενώ θα συνεχίσουμε τις εμφανίσεις μας στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

{youtube}HLwZdz9u0rw{/youtube}

***Η συναυλία της Σαββέριας Μαργιόλα στον «Κήπο του Μύλου» αναβάλλεται στο πλαίσιο του τριήμερου εθνικού πένθους για τους νεκρούς και τα τραγικά γεγονότα από την φωτιά στην Αττική. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.***

Η ανακοίνωση της Σαββέριας Μαργιόλα:

Keywords
Τυχαία Θέματα