Η Valve παρουσίασε το νέο Index VR kit με τιμή €1079

01:18 8/4/2021 - Πηγή: Insomnia

Η Valve ανακοίνωσε το δικό της VR headset και τα δικά της χειριστήρια και αξεσουάρ με την μορφή του Index VR kit.

Το Index VR kit αποτελείται από το headset αξίας €539 (Valve Index Headset), από ένα ζευγάρι χειριστηρίων αξίας €299 (Valve Index Controllers) και από το τον σταθμό βάσης (Valve Index

Base Station) αξίας €159. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν ξεχωριστά όλα τα παραπάνω στοιχεία με τις παραπάνω τιμές ή να αγοράσουν το Valve Index VR kit με τιμή €1079 που περιλαμβάνει όμως δύο σταθμούς βάσης.

Αν ο χρήστης έχει στην διάθεση του το Vive Pro, δεν χρειάζεται να αντικαταστήσει τα πάντα από το kit που έχει στην διάθεση του. Επειδή οι σταθμοί βάσης είναι συμβατοί με 2.0 tracking-capable hardware, που περιλαμβάνει και το HTC Vive Pro, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει τους αισθητήρες που διαθέτει ήδη και απλώς να αγοράσει το νέο VR headset της Valve.

Το νέο Valve Index Headset ενσωματώνει δύο οθόνες LCD IPS ανάλυσης 1440 x 1600 pixels που προσφέρουν 50% περισσότερα sub-pixels από τις OLED σύμφωνα με την εταιρεία και υποστηρίζει refresh rate στα 120Hz/ 144Hz που είναι εξαιρετικά υψηλό σε σχέση με αυτό που προσφέρουν άλλες ανταγωνιστικές λύσεις. Σήμερα, τα Oculus Rift και HTC Vive και Vive Pro χρησιμοποιούν οθόνες τεχνολογίας OLED, αν και οι κατασκευαστές τους φαίνεται πως σύντομα θα προχωρήσουν στις λύσεις LCD επίσης, με το Rift S να χρησιμοποιεί ήδη τέτοια τεχνολογία οθόνης. Το Valve Index Headset έρχεται με ενσωματωμένα headphones και μία εμπρόσθια υποδοχή για εξειδικευμένες χρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του νέου VR headset της Valve απαιτείται ένας ικανός υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα Windows 10, SteamOS ή Linux, τουλάχιστον 8GB RAM, διπύρηνος επεξεργαστής με HyperThreading ή ισχυρότερος και κάρτα γραφικών τουλάχιστον Nvidia GeForce GTX 970 ή AMD Radeon RX480 ή ισχυρότερη με DisplayPort. Επίσης απαιτείται η ύπαρξη υποδοχής USB3.0 ή ταχύτερης.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα