Η Nintendo κυκλοφορεί χειριστήριο Genesis με έξι κουμπιά συμβατό με το Switch

Για την ώρα θα είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας ενώ σε άλλες αγορές θα διατεθεί έκδοση με τρία κουμπιά.

Τον επόμενο μήνα, η Nintendo θα δώσει την ευκαιρία στους συνδρομητές του Switch Online να αγοράσουν παιχνίδια Sega Genesis ως μέρος ενός DLC

πακέτου που θα περιλαμβάνει και τίτλους N64. Και για να κάνει την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο αυθεντική, η εταιρεία θα διαθέσει επίσης ασύρματα χειριστήρια N64 και Genesis αποκλειστικά στους συνδρομητές Switch Online. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ένα χειριστήριο Genesis τριών κουμπιών στο πιο πρόσφατο Direct event, με την αγορά της Ιαπωνίας ωστόσο να λαμβάνει το ίδιο χειριστήριο αλλά με έξι κουμπιά.

Εκπρόσωπος της Nintendo για την αγορά των ΗΠΑ ανέφερε ότι «διαφορετικές περιοχές λαμβάνουν και διαφορετικές αποφάσεις με βάση διάφορους παράγοντες» και ότι «το μοντέλο με τα τρία κουμπιά ήταν η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη και πιο γνωστή έκδοση σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ και του Καναδά». Άλλωστε, το μοντέλο με τα τρία κουμπιά ήταν αυτό που κυκλοφόρησε πρώτο ενώ αυτό με τα έξι κουμπιά κυκλοφόρησε μόνο όταν τα fighting παιχνίδια γνώρισαν μεγάλη δημοτικότητα. Το gameplay σε παιχνίδια όπως το Street Fighter ήταν πιο εύκολο με χειριστήρια με περισσότερα κουμπιά. Πάντως, και το Sega Genesis Mini κυκλοφόρησε με χειριστήριο τριών κουμπιών το 2019 ενώ η ιαπωνική έκδοση διατέθηκε με έκδοση έξι κουμπιών.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν οι χρήστες βρουν τρόπο να φέρουν την έκδοση των έξι κουμπιών από την Ιαπωνία, θα πρέπει αρχικά να επιβεβαιώσουν από άλλους χρήστες ενδεχομένως, αν αυτό θα είναι συμβατό με τις κονσόλες που πωλούνται στη δική τους αγορά. Η Nintendo δεν έχει ακόμη δώσει ημερομηνία κυκλοφορίας για το μοντέλο με τα τρία κουμπιά, ωστόσο είναι γνωστό ότι θα κοστίζει $50.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα