Όσοι διαρρέουν πληροφορίες, δεν έχουν θέση στην Apple, λέει ο Tim Cook σύμφωνα με ένα memo που… διέρρευσε

Ο Tim Cook απέστειλε πρόσφατα στους εργαζομένους της Apple ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τρίτη το απόγευμα σχετικά με μία συνάντηση εφ’ όλης της ύλης που είχε με όλο το προσωπικό της Apple.

Στο email, ο Tim Cook λέει ότι η εταιρεία κάνει «ότι περνάει από το χέρι

της για να εντοπίσει εκείνους που διέρρευσαν στον Τύπο εμπιστευτικές πληροφορίες» και επισήμανε ότι «οι άνθρωποι που διαρρέουν εμπιστευτικές πληροφορίες δεν έχουν θέση στην Apple».

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Tim Cook ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης με όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας, ότι η Apple θα απαιτεί συχνά τεστ για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους, και δεν προχώρησε σε ανακοινώσεις που αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Επίσης είπε ότι χαίρεται που μπορεί πλέον να προχωρήσει παρακάτω μετά την δικαστική διαμάχη περί αθέμιτου ανταγωνισμού με την Epic Games. Λίγο μετά το τέλος της συνάντησης, όλα σχεδόν όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση διέρρευσαν στην ιστοσελίδα The Verge.

«Αγαπητή Ομάδα»… γράφει o Tim Cook στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Ήταν εξαιρετικό που επικοινώνησα μαζί σας στην παγκόσμια συνάντηση εργαζομένων την Παρασκευή. Είχαμε πολλά να γιορτάσουμε, από την αξιόλογη νέα σειρά προϊόντων μας μέχρι το έργο που κάνουμε γύρω από την κλιματική αλλαγή, τη φυλετική ισότητα και την ιδιωτικότητα, το οποίο πηγάζει από τις αξίες μας. Ήταν μία καλή ευκαιρία να εξετάσουμε τα πολλά επιτεύγματά μας αλλά και να συζητήσουμε όλα όσα σας απασχολούν.

Γράφω σήμερα επειδή άκουσα ότι πολλοί από εσάς απογοητεύτηκαν πολύ όταν είδαν το περιεχόμενο της συνάντησης μας να διαρρέει σε δημοσιογράφους. Και αυτό συνέβη μετά το λανσάρισμα ενός προϊόντος, για το οποίο οι περισσότερες λεπτομέρειες που περιλάμβαναν οι ανακοινώσεις μας είχαν διαρρεύσει επίσης στον Τύπο.

Θέλω να ξέρετε ότι συμμερίζομαι την απογοήτευση σας. Τέτοιες ευκαιρίες για να κάνουμε ισχυρότερη τη σύνδεση μας ως ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντικές. Ωστόσο λειτουργούν μόνο όταν μπορούμε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον ότι το περιεχόμενο (των συναντήσεων) θα παραμείνει μόνο εντός της Apple. Θέλω να σας καθησυχάσω ότι κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να εντοπίσουμε εκείνους που προχώρησαν στις διαρροές. Όπως γνωρίζετε, δεν ανεχόμαστε την αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών είτε πρόκειται για το IP ενός προϊόντος είτε για λεπτομέρειες που αφορούν μία εμπιστευτική συνάντηση. Γνωρίζουμε ότι οι διαρροές αφορούν μόνο έναν μικρό αριθμό ατόμων. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα άτομα που διαρρέουν εμπιστευτικές πληροφορίες δεν έχουν θέση εδώ.

Καθώς κοιτάζουμε μπροστά, θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα έχετε κάνει για να κάνετε τα προϊόντα μας πραγματικότητα και όλα όσα θα κάνετε για να τα φέρετε στα χέρια των πελατών. Χθες διαθέσαμε το iOS 15, το iPadOS 15 και το watchOS 8, και η Παρασκευή σηματοδοτεί τη στιγμή που μοιραζόμαστε μερικά από τα εκπληκτικά νέα προϊόντα μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό. Θα συνεχίσουμε να μετράμε τη συμβολή μας στις ζωές που αλλάζουμε, στις σχέσεις που καλλιεργούμε και στη δουλειά που κάνουμε για να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο. Σας ευχαριστώ, Tim Cook».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα