Η Microsoft "μετατρέπει τον καθένα σε prompt engineer" με τις νέες AI λειτουργίες του Copilot

Στόχος της Microsoft είναι να "μετατρέψει τους πάντες σε μηχανικούς σχεδιασμού εντολών (prompt engineers)" για το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα της διατύπωσης μιας καλής εντολής (prompt) για τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, θέλοντας να μετατρέψει το μέσο χρήστη σε ειδικό, κατά κάποιον τρόπο. Μέσα στους ερχόμενους μήνες, το Copilot για το Microsoft

365, την επί πληρωμή υπηρεσία που προσθέτει ένα βοηθό τεχνητής νοημοσύνης στις εφαρμογές του Office, θα αναβαθμιστεί, αποκτώντας νέα λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης κειμένου, που θα προτείνει ιδέες για τη βελτίωση των οδηγιών που δίνονται στο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.

Ξεκινώντας ο χρήστης τη δημιουργία μιας οδηγίας, το Copilot σύντομα θα αρχίσει να προτείνει τρόπους ολοκλήρωσης, με επιπλέον λεπτομέρειες, ώστε να προκύψει βελτιωμένο τελικό αποτέλεσμα, ό,τι κι αν επιχειρεί να δημιουργήσει ο χρήστης ή ό,τι ερωτήσεις κι αν κάνει. Επομένως, γράφοντας τη λέξη "περίληψη", το Copilot θα προτείνει επιλογές δημιουργίας περιλήψεων των τελευταίων 10 μη αναγνωσμένων email στα εισερχόμενα ή άλλων διαδικασιών που σχετίζονται με τα δεδομένα που έχει εισαγάγει στο Office ο χρήστης.

Η Microsoft εργάζεται παράλληλα πάνω σε μια λειτουργία "επεξήγησης της οδηγίας" για το Copilot στο Microsoft 365, η οποία ουσιαστικά θα συντάσσει διαφορετικά τις όποιες οδηγίες. Αυτό θα βοηθά στις περιπτώσεις όπου ο χρήστης θέλει να ζητήσει από το Copilot να κάνει κάτι με κάποιο αρχείο ή όταν δεν είναι σίγουρος για το ποιος βαθμός λεπτομέρειας θα βοηθήσει ώστε να προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα από μια οδηγία.

"Με τη νέα λειτουργία σύνταξης, το Copilot μετατρέπει μια απλή οδηγία σε ένα σύνθετο κείμενο με το πάτημα ενός πλήκτρου, καθιστώντας τους πάντες σε μηχανικούς σχεδιασμού οδηγιών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζάρεντ Σπατάρο, αντιπρόεδρος του τομέα τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία, σε ανάρτησή του στο εταιρικό ιστολόγιο. Το Copilot για το Microsoft 365 θα περιλαμβάνει σύντομα και μια νέα λειτουργία chat "υπενθύμισης", που θα επισημαίνει επικείμενες συναντήσεις και θα εμφανίζει έγγραφα και άλλες σχετικές πληροφορίες, οι οποίες θα βοηθούν το χρήστη να προετοιμαστεί καλύτερα για τη συνάντηση.

Παράλληλα, η Microsoft θα επιτρέπει στους συνδρομητές στην υπηρεσία Microsoft 365 να αξιοποιούν το Copilot για τη δημιουργία, δημοσίευση και διαχείριση οδηγιών στο Copilot Lab, που θα μπορούν να προσαρμόζονται ειδικά στις ανάγκες επιχειρηματικών ομάδων. Έτσι θα διευκολύνεται ο διαμοιρασμός χρήσιμων οδηγιών, ώστε να τις αξιοποιούν όλοι οι συνάδελφοι.

Η Microsoft παρουσιάζει αυτές τις επερχόμενες δυνατότητες του Copilot στο Microsoft 365 παράλληλα με το ετήσιο Δείκτη Τάσεων Εργασίας, ο οποίος φέτος αποτελεί αποτέλεσμα συνδυασμού στοιχείων από τη Microsoft και το LinkedIn, σχετικά με την κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία. Η Microsoft απευθύνθηκε σε 31.000 άτομα, από 31 χώρες, ανέλυσε τις τάσεις που καταγράφονται στο LinkedIn σε επίπεδο προσλήψεων και αξιοποίησε δεδομένα από το Microsoft 365 προκειμένου να παρουσιάσει ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή, το 75% αυτών των ανθρώπων χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη στη δουλειά, με το 46% να έχει ξεκινήσει μέσα στους τελευταίους 6 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Microsoft. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία επιταχύνθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, δεν εμφανίζει σημάδια κάμψης ενώ, όπως υποστηρίζει η Microsoft, το 78% όσων χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη φέρνουν τα δικά τους εργαλεία ΑΙ στη δουλειά, αντί να περιμένουν από τον εκάστοτε οργανισμό να παρουσιάσει δικά του. Οι εκτιμήσεις της Microsoft για εκείνους τους χρήστες που έχουν ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία τους κάνουν λόγο για περισσότερα από τριάντα λεπτά εξοικονομημένου χρόνου σε καθημερινή βάση.

Τα στοιχεία αυτά, που προφανώς ευνοούν το αφήγημα της Microsoft, καταγράφονται σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρία δέχεται πιέσεις από τους επενδυτές να αποδείξει ότι οι τεράστιες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα αποφέρουν έσοδα. Από τις 31 ποσοστιαίες μονάδες ανάπτυξης που κατέγραψε το Azure και άλλες υπηρεσίες cloud στα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft κατά το τελευταίο τρίμηνο, τα έσοδα από υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης συνέβαλαν επτά ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφοντας αύξηση ως προς την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

 

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα