Σε συμφωνία με την OpenAI για ενσωμάτωση του ChatGPT στο iPhone πλησιάζει η Apple

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών της Apple να ενσωματώσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της.

Η Apple φέρεται να πλησιάζει σε συμφωνία προκειμένου να αξιοποιήσει την τεχνολογία που αναπτύσσει η OpenAI στο iPhone, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες ενσωμάτωσης λειτουργικών τεχνητής νοημοσύνης στις διάφορες συσκευές της εταιρίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. 

Οι

δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο της οριστικοποίησης των όρων της συμφωνίας που θα ενσωματώσει λειτουργίες του ChatGPT στο iOS 18, το επόμενο λειτουργικό σύστημα του iPhone, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα, η Apple είχε συναντήσεις με στελέχη της Google, με αντικείμενο την εξασφάλιση άδειας χρήσης του chatbot Gemini που αναπτύσσει η εταιρία. Οι συναντήσεις αυτές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, όμως συνεχίζονται.

Τυχόν συμφωνία με την OpenAI θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει το δημοφιλές chatbot ως μέρος μιας μεγάλης σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης, τις οποίες σχεδιάζει να ανακοινώσει τον ερχόμενο μήνα. Προηγούμενο ρεπορτάζ του Bloomberg έκανε λόγο για ενίσχυση των συζητήσεων με την OpenAI. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει συμφωνία η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Εκπρόσωποι και των τριών εμπλεκόμενων εταιριών, Apple, OpenAI και Google, δεν θέλησαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Η Apple σχεδιάζει να προκαλέσει αίσθηση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης τον Ιούνιο, οπότε και φιλοξενεί το ετήσιο Worldwide Developers Conference. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, η εταιρία σκοπεύει να τρέξει ορισμένες από τις επερχόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης μέσω κέντρων δεδομένων που θα είναι εφοδιασμένα με τους επεξεργαστές που αναπτύσσει εσωτερικά ο τεχνολογικός κολοσσός.

Τον περασμένο χρόνο, ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί το ChatGPT της OpenAI, όμως διευκρίνισε πως υπήρχαν" διάφορα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν". Υποσχέθηκε ότι οι νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης θα ενσωματώνονταν στα προϊόντα της Apple σε "ιδιαίτερα λελογισμένη βάση".

Στη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple την περασμένη εβδομάδα, ο Κουκ υποστήριξε ότι η εταιρία της οποίας ηγείται θα εξασφάλιζε πλεονέκτημα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

"Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη και την προοπτική της τεχνητής νοημοσύνης, όπως πιστεύουμε ότι διαθέτουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα μας διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού, αβίαστου συνδυασμού υλικού εξοπλισμού, λογισμικού και ενσωμάτωσης υπηρεσιών που παρέχει η Apple", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κουκ στη διάρκεια εκείνης της παρουσίασης.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα