H Asus ελπίζει ότι το βελτιωμένο ROG Ally X θα μπορέσει να σταθεί επάξια απέναντι στο Steam Deck OLED

Στις 2 Ιουνίου σχεδιάζει η ASUS να παρουσιάσει επίσημα το νέο, αναβαθμισμένο ROG Ally X, με βελτιωμένη μπαταρία, RAM και επιπλέον θύρες.

Το Asus ROG Ally μετά βίας μετρά ένα χρόνο παρουσίας στην αγορά, όμως η φορητή κονσόλα, που δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί το Steam Deck

(ήταν τουλάχιστον αυτή που πλησίασε περισσότερο στο να εκθρονίσει την εντυπωσιακή πρόταση της Valve) επιστρέφει αναβαθμισμένη και βελτιωμένη. Μέχρι στιγμής οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες, όμως η αναβάθμιση θα μπορούσε να περιλαμβάνει νέο χρώμα βελτιωμένο αποθηκευτικό χώρο, περισσότερη RAM και -ενδεχομένως το σημαντικότερο για τους χρήστες- υποδοχή miscroSD η οποία δεν θα καταστρέφει τις κάρτες που τοποθετούνται σε αυτή.

Το μεγάλο ερώτημα για την Asus, ακόμη και με την αναβάθμιση αυτή, είναι κατά πόσο μπορεί να επιχειρήσει να υποσκιάσει τη βελτιωμένη έκδοση του Deck που παρουσίασε η Valve και περιλαμβάνει μια άκρως εντυπωσιακή οθόνη OLED. Στη διάρκεια μετάδοσης από τα κεντρικά της ROG, εκπρόσωποι της Asus ανέφεραν ότι στις 2 Ιουλίου η εταιρία θα παρουσιάσει το ROG Ally X. Πρόκειται για μια ανανεωμένη έκδοση της κονσόλας; Όχι ακριβώς. Μια μια εντελώς νέα κονσόλα; Όχι ακριβώς. Ο Γουίτσον Γκόρντον, επικεφαλής του τομέα μάρκετινγκ στη ROG, στη διάρκεια της μετάδοσης ανέφερε πως είναι κάτι ενδιάμεσο, και ότι σχεδιάστηκε "για τον απαιτητικό χρήστη που θέλει κάτι περισσότερο".

Η νέα κονσόλα θα διαθέτει την ίδια AMD Z1 Extreme APU και οθόνη VRR, όμως ενδεχομένως να συνοδεύεται από σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο αποθηκευτικού χώρου, RAM καθώς και άλλες "αλλαγές υλικού εξοπλισμού". Το Ally X θα μπορούσε να διαθέτει καλύτερη μπαταρία, και μάλιστα όχι "οριακά", σύμφωνα με το Γκόρντον.

Στις εβδομάδες που είχαν προηγηθεί, υπήρξαν κάποιοι υπαινιγμοί σχετικά με την επόμενη, ή μάλλον ανανεωμένη, έκδοση του ROG Ally. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η Asus σχεδίαζε να παρουσιάσει τη νέα κονσόλα στη διάρκεια της Computex, στην Ταϊβάν, τον επόμενο μήνα. Άλλωστε, η ίδια η Asus είχε αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο μέσω ανάρτησής της στο Χ νωρίτερα αυτό το μήνα. Το νέο Ally θα μπορούσε να έχει μαύρο χρώμα, αντί για λευκό. Λόγω αυτής της αλλαγής, ενδεχομένως να θυμίζει αρκετά ένα MSI Claw το οποίο, παραδόξως, θύμιζε ήδη από μόνο του σχέδιο της Asus.

Η αγορά δεν ανέμενε κάτι ιδιαίτερα διαφορετικό από τη ROG. Άλλωστε, κάτι περισσότερο από ένας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που η εταιρία ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Ally. Πάντως, μια νέα κονσόλα, με καλύτερη αυτονομία θα αποτελούσε σημαντική βελτίωση, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη ότι το Steam Deck OLED παρουσιάστηκε με αναβαθμισμένη μπαταρία, πέραν της νέας οθόνης.

Παρότι οι αρχικές εντυπώσεις της πρότασης της Asus ήταν σε γενικές γραμμές θετικές (ειδικά μετά από μερικούς μήνες ενημερώσεων του λογισμικού), χρήστες του Ally άρχισαν να αναφέρουν ένα σημαντικό ζήτημα με την κονσόλα, η οποία ανέβαζε μεγάλες θερμοκρασίες στη θύρα υποδοχής καρτών SD, γεγονός που μπορούσε να προκαλέσει ζημιά και στην κάρτα που βρισκόταν εκεί. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Asus επέκτεινε την εγγύηση της κονσόλας, δεσμευόμενη να αποζημιώσει τους χρήστες και για τυχόν κατεστραμμένες κάρτες. Αυτό, βέβαια, δεν εγγυάται ότι η θύρα ανάγνωσης καρτών SD δεν θα παρουσιάσει δυσλειτουργία μελλοντικά.

Το αρχικό Steam Deck ήταν επίσης ημιτελές, όταν κυκλοφόρησε αρχικά, όμως δεν εμφάνισε τόσο σημαντικό πρόβλημα υλικού εξοπλισμού όσο η πρόταση της Asus. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα στην αγορά, με πλήθος μικρότερων εταιριών, όπως η Ayaneo αλλά και μεγάλα ονόματα, όπως η Lenovo με το Legion Go, να καταθέτουν τις προτάσεις τους. Όπως φαίνεται, μάλιστα, με τις ανανεωμένες κονσόλες από τη Valve και στην Asus, οι εταιρίες εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη αγορά θα συνεχίσει να καταγράφει ανοδική πορεία.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα