Η Microsoft κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τα Windows για να προωθήσει τα OneDrive και Teams έναντι άλλων λογισμικών

Οι ισχυρισμοί θυμίζουν τις ενέργειες της Microsoft στην αρχική εποχή των browsers.

Συνασπισμός εταιρειών λογισμικού και υπηρεσιών cloud κατέθεσε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) κατά της Microsoft για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά στην αγορά των υπηρεσιών cloud

αποθήκευσης με το OneDrive και σε λογισμικά επικοινωνίας με το Teams χρησιμοποιώντας τα Windows 10 και Windows 11.

Ο συνασπισμός αυτός περιλαμβάνει αρκετές εταιρείες με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση με επικεφαλής τον προμηθευτή αποθήκευσης cloud ανοιχτού κώδικα Nextcloud.

Ο Διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Nextcloud, Frank Karlitschek, δήλωσε:

Αυτό είναι αρκετά παρόμοιο με αυτό που έκανε η Microsoft όταν «σκότωσε» τον ανταγωνισμό στην αγορά προγραμμάτων περιήγησης (browsers), σταματώντας σχεδόν κάθε καινοτομία των προγραμμάτων περιήγησης για πάνω από μία δεκαετία. Αντιγράψτε ένα καινοτόμο προϊόν, συνδυάστε το με το δικό σας κυρίαρχο προϊόν, «σκοτώστε» την επιχείρησή τους και μετά σταματήστε να καινοτομείτε.

Ο συνασπισμός υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά της Microsoft είναι κακή για τους καταναλωτές και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους του «παίκτες» και να διασφαλίσει ότι η Microsoft δεν θα αξιοποιήσει τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων για να διώξει τον ανταγωνισμό από άλλα τμήματα.

Εκτός από τη Nextcloud, ο συνασπισμός περιλαμβάνει κι άλλες εταιρείες ανοιχτού κώδικα αλλά και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως η European DIGITAL SEM Alliance, το Document Foundation και το Free Software Found Europe (FSFE). Ο συνασπισμός ισχυρίζεται ότι η αντιανταγωνιστική συμπεριφορά των Big Tech εταιρειών, όχι μόνο «σκοτώνει» τον ανταγωνισμό, αλλά βλάπτει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Η Microsoft ενσωματώνει το Microsoft 365 όλο και πιο βαθιά στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των Windows. Το OneDrive προωθείται οπουδήποτε οι χρήστες ασχολούνται με την αποθήκευση αρχείων και το Teams είναι ένα προεγκατεστημένο πρόγραμμα στα Windows 11. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο τον ανταγωνισμό με τις υπηρεσίες SaaS.

Ο συνασπισμός αναφέρει επίσης πως ενώ η Microsoft, η Google και η Amazon έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς στου στην ΕΕ στο 66%, το μερίδιο άλλων τοπικών παρόχων συρρικνώθηκε από το 26% στο 16%.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα