Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ επιδιώκουν μεγαλύτερη νομική σαφήνεια για τα κρυπτονομίσματα

Οι ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενδέχεται σύντομα να προσφέρουν πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νομιμότητα των κρυπτονομισματικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) και Office of the Comptroller of the Currency

(OCC) συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη σχετικά με τις προτεραιότητες τους όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα για το έτος 2022, και στον οποίο από ότι φαίνεται δίνεται έμφαση στο να υπάρξει «μεγαλύτερη σαφήνεια» γύρω από τη νομική κατάσταση των συναλλαγών, περιλαμβάνοντας σχεδόν τα πάντα, από κυκλοφορίες stablecoin και εγγυητικές επιστολές ή δάνεια σε κρυπτονομίσματα μέχρι την παρουσία κρυπτονομισμάτων στους ισολογισμούς των εταιρειών κ.ά.

Οι τρεις υπηρεσίες επίσης ευελπιστούν να μελετήσουν τους τρόπους εφαρμογής προτύπων τραπεζικών κεφαλαίων και ρευστότητας σε τραπεζικούς οργανισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο χάρτης πορείας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, με τις υπηρεσίες να λένε πως ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και άλλα ζητήματα καθώς μεταβάλλεται η αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μετά από μία σειρά από «γρήγορες» ενέργειες για τον καθορισμό των ρυθμιστικών προτεραιοτήτων τους για την ερχόμενη χρονιά. Οι Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) και Office of the Comptroller of the Currency (OCC) εργάζονται να βρουν κοινό έδαφος για τον προσδιορισμό των κινδύνων και της χρησιμότητας των υφιστάμενων κανόνων που αφορούν τις συναλλαγές γύρω από τα κρυπτονομίσματα. Ενδεχομένως το roadmap που δημοσιοποίησαν οι ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών να μην οδηγήσει στη χάραξη κάποιας συγκεκριμένης στρατηγικής καθώς όπως λένε τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά. Επιπλέον, δεν παρέχεται καμία εγγύηση ότι θα λειτουργήσει προς όφελος εκείνων που έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα. Ιστορικά, οι Αμερικανικοί ρυθμιστικοί φορείς θέλουν να είναι καλυμμένοι για καλό και για κακό, οπότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη να δούμε τους χρήστες κρυπτονομισμάτων να περιορίζουν ή ακόμα και να σταματούν ορισμένες δραστηριότητες τους για να παραμείνουν από τη σωστή πλευρά του νόμου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα