Η Apple συνεχίζει να εργάζεται σε φορτιστή τύπου AirPower και σε τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης μεγάλης εμβέλειας και αντίστροφης φόρτισης

Ίσως στο μέλλον δούμε ασύρματο φορτιστή που θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως ο AirPower, που για την ώρα θεωρείται ένα εγκαταλειμμένο project.

Μέσα από τη στήλη Power On, ο δημοσιογράφος Mark Gurman, επαναφέρει προηγούμενες αναφορές ότι η Apple εξακολουθεί να θέλει να δημιουργήσει ένα αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης που θα φορτίζει πολλές συσκευές ταυτόχρονα, όπως iPhone,

Apple Watch και AirPods.

Η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά το AirPower τον Σεπτέμβριο του 2017 μαζί με το iPhone 8 και το iPhone X. Εκείνη την εποχή, η Apple είχε αναφέρει ότι ο νέος αυτός φορτιστής θα κυκλοφορούσε κάποια στιγμή το 2018, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη. Μετά από μήνες φημών για θέματα ανάπτυξης, η Apple ακύρωσε το project τον Μάρτιο του 2019.

Έκτοτε, η Apple κυκλοφόρησε τη σειρά φόρτισης MagSafe για τα iPhone, συμπεριλαμβανομένου και του αξεσουάρ MagSafe Duo, το οποίο μπορεί να φορτίζει ασύρματα ένα Apple Watch και ένα iPhone ταυτόχρονα, αν και ο Duo είναι ουσιαστικά δύο ξεχωριστοί ασύρματοι φορτιστές που ενώνονται μεταξύ τους. Εάν ο Gurman έχει δίκιο, η Apple εξακολουθεί να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια συσκευή φόρτισης που μπορεί να φορτίζει και τις τρεις συσκευές ταυτόχρονα.

Ο Gurman αναφέρει ότι η Apple εξακολουθεί να διερευνά λύσεις φόρτισης που δεν βασίζονται στην τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης που βασίζεται στην επαφή. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Apple εργάζεται σε ασύρματους φορτιστές μικρής και μεγάλης εμβέλειας ενώ η εταιρεία φαντάζεται ένα μέλλον όπου όλες οι μεγάλες συσκευές της θα μπορούν να φορτίζουν η μία την άλλη. Δηλαδή ένα iPad θα μπορεί να φορτίζει ένα iPhone και μετά αυτό το iPhone θα μπορεί να φορτίζει τα AirPods ή ένα Apple Watch.

Οι φήμες για τις λεγόμενες δυνατότητες αντίστροφης ασύρματης φόρτισης έχουν ακουστεί εδώ και καιρό. Βέβαια το πιο κοντινό σε αυτή τη δυνατότητα είναι η μπαταρία MagSafe (Battery Pack) η οποία μπορεί να λαμβάνει ισχύ από ένα iPhone όταν αυτό φορτίζεται.

Δεδομένης της δυνατότητας αντίστροφης ασύρματης φόρτισης του MagSafe Battery Pack, φαίνεται τεχνικά πιθανό ότι ένα iPhone 12 ή iPhone 13 θα μπορούσε να παρέχει ισχύ στα AirPods ή τα AirPods Pro, αλλά η Apple δεν έχει ακόμη εφαρμόσει αυτήν τη δυνατότητα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα