Η 2η γενιά των επεξεργαστών AMD Ryzen θα κάνει ντεμπούτο το πρώτο τρίμηνο του 2018

Η AMD επιβεβαίωσε πρόσφατα πως οι 2ης γενιάς επεξεργαστές Ryzen για τη πλατφόρμα desktop θα κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 (πριν τον Απρίλιο). Η εταιρεία επίσης αποσαφήνισε ότι το “2ης γενιάς” δεν ισοδυναμεί με “Zen 2” (2ης γενιάς αρχιτεκτονική Zen).

Οι επεξεργαστές του είδους θα βασίζονται στα dies “Pinnacle Ridge” (12nm, έως και οκτώ πυρήνες, χωρίς GPU) και “Raven Ridge” (με έως και τέσσερις πυρήνες, και με ενσωματωμένη GPU

που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Vega). Η αρχιτεκτονική επεξεργαστή παραμένει Zen, ωστόσο χάρη στην κατασκευαστική μέθοδο των 12nm πρόκειται να δούμε αυξημένες συχνότητες λειτουργίες, με ελάχιστες επιπτώσεις στην κατανάλωση ενέργειας.

Παράλληλα με τους νέους, 2ης γενιάς Ryzen, η AMD πρόκειται να ανακοινώσει και μία νέα γενιάς chipsets υπό την ονομασία AMD 400-series. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη σειρά chipsets ωστόσο ελπίζουμε να διαθέτουν PCIe Gen. 3.0 lanes. Οι νέοι επεξεργαστές 2000-series θα λειτουργούν στα υπάρχοντα motherboards με το socket AM4 (όσα βασίζονται στο AMD 300-series θα χρειαστεί να έχουν αναβαθμισμένο BIOS).

Όσον αφορά στην αρχιτεκτονική Zen 2, η multi-core προϊοντική σειρά επεξεργαστών θα βασίζεται στον “πυρήνα” Mattise ενώ η προϊοντική σειρά των APUs θα βασίζονται στον “πυρήνα” Picasso. Και τα παραπάνω chips θα τρέχουν σε motherboards με socket AM4, αφού η AMD σκοπεύει να το διατηρήσει στη πλατφόρμα desktop μέχρι το 2020.

Site: TechPowerUp

Keywords
Τυχαία Θέματα