Το Facebook θα σταματήσει να κατευθύνει όλα τα έσοδά του στην Ιρλανδία

Το Facebook θα αρχίσει να εγγράφει τα διαφημιστικά του έσοδα στις επιμέρους χώρες στις οποίες αυτά αποκτήθηκαν, αντί να τα κατευθύνει όλα στην Ιρλανδία.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μία εποχή όπου αρκετές πολυεθνικές βρίσκονται στο στόχαστρο επικρίσεων, αλλά και στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών αρχών, για το γεγονός ότι ελαχιστοποιούν τους φόρους που καταβάλλουν, κατευθύνοντας όλα τα έσοδά τους σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. με χαμηλή φορολογία, όπως η Ιρλανδία.

Η είδηση ανακοινώθηκε

από τον Dave Wehner, CFO της αμερικανικής εταιρείας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Newsroom του Facebook αναφέρει πως στόχος είναι τα έσοδα να φορολογούνται τοπικά, στα κράτη όπου η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές για την υποστήριξη των εγχώριων πελατών.

Όπως προσθέτει, με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία θα παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια στις κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη, αναφορικά με τον κύκλο εργασιών της σε τοπική κλίμακα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα πολιτική θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο 2018, με σκοπό να έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Site: Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα