Επιτρέπεται σταδιακά η προμήθεια τσιπ στη Huawei από αμερικανικές επιχειρήσεις

Καλά νέα ξαφνικά για τη Huawei και τον αποκλεισμό που υπάρχει σε ισχύ τους τελευταίους μήνες στη συνεργασία της με αμερικανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο περιορισμός αυτός άρεται σταδιακά, με τη Huawei

να μπορεί πλέον να προμηθεύεται τσιπ από αμερικανικές εταιρείες. Μοναδική προυπόθεση είναι τα τσιπ αυτά να βρουν το δρόμο τους αποκλειστικά προς τα smartphones της εταιρείας και όχι σε 5G εξοπλισμό που κατασκευάζει η ίδια. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρουν οι FT, έχει δώσει ήδη την άδεια του στις πρώτες αμερικανικές επιχειρήσεις να προμηθεύσουν τη Huawei με τσιπ, με τις εταιρείες να αναλαμβάνουν επιπλέον να αποδείξουν ότι αυτά δεν θα χρησιμποιηθούν σε hardware που σχετίζεται με εξοπλισμό 5G.

Μέσα στο 2020 και εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, η Huawei έχασε τη δυνατότητα να συνεργάζεται μεταξύ άλλων με τη TSMC για την κατασκευή των chipset της για smartphones, την Qualcomm αλλά και τις Samsung, Sony που μέσω αμερικανικής αγοράς, μπορούσαν να προμηθεύουν την κινεζική εταιρεία με OLED panels και αισθητήρες καμερών για τα smartphones της.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε ότι αφορά τον αποκλεισμό συνεργασίας της Google με τη Huawei, ένας αποκλεισμός που δεν επιτρέπει στην εταιρεία να εγκαταστήσει την επίσημη έκδοση του Android στα smartphones της και παράλληλα οποιαδήποτε υπηρεσία της Google,  όπως το Play Store.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα