Είκοσι ένα επεξεργαστές Arrow Lake-S ενδέχεται να κυκλοφορήσει η Intel μέσα στο χρόνο

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η εταιρία ετοιμάζεται για δυναμική παρουσία στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες.

Φήμες θέλουν την Intel να ετοιμάζεται να παρουσιάσει τους επεξεργαστές Arrow Lake-S Ultra-200 τον επόμενο μήνα, στη διάρκεια της Computex, με τη νέα γκάμα να φτάνει στα ράφια των καταστημάτων μέσα στο χρόνο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στους νέους επεξεργαστές θα συμπεριλαμβάνονται οι Core Ultra 9

285K, Core Ultra 7 265K και Core Ultra 5 245K.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, δεν πρόκειται να υπάρξει επεξεργαστής Core Ultra 3 ή αντίστοιχος του Core i3 στο πλήθος των επεξεργαστών Ultra 200, επομένως το βασικό μοντέλο πλέον θεωρείται το Ultra 5 και οι επιμέρους εκδοχές του. Αυτό δεν συνιστά ακριβώς έκπληξη, δεδομένου ότι ακόμη και οι λίστες με τους καλύτερους επεξεργαστές που απευθύνονται σε gamers με περιορισμένο προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνουν τον αναιμικό i3.

Εκτιμάται ότι, εκτός από τα τρία προαναφερθέντα μοντέλα Κ στα 125W, θα υπάρχουν συνολικά πέντε SKU στα 65W και συνολικά 13 επεξεργαστές που θα κυκλοφορήσουν αργότερα και θα τρέχουν μόλις στα 35W. Επομένως, αναμένεται μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που θα προσφέρει αρκετές επιλογές στη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Παρότι οι gamers μάλλον θα προτιμήσουν κάποιο μοντέλο Κ, οι οικονομικότερες συνθέσεις θα μπορούσαν να βασιστούν σε κάποιον επεξεργαστή χαμηλότερης κατηγορίας αλλά και κατανάλωσης.

Το hyperthreading φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν, για τα κορυφαία μοντέλα της σειράς Arrow Lake-S. Κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι ο Core Ultra 9 θα διαθέτει 24 cores και 24 threads, ενώ ο Core Ultra 7 θα ενσωματώνει 20 cores και 20 threads, ενώ ο Core 5 θα κινείται στα 10 cores και 10 threads, ενώ όλοι θα βασίζονται σε κάποιο συνδυασμό E-cores και P-cores.

Όλοι οι επεξεργαστές θα συνδυάζονται με το LGA 1851 socket, το οποίο αναμένεται να παραμείνει στην αγορά έως το 2026, και, όπως και το AM5 της AMD, θα χρησιμοποιεί μήνες DDR5. Αυτό σημαίνει πως όσοι επιθυμούν κορυφαίες επιδόσεις μάλλον θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν τις μνήμες τους, εκτός από τη μητρική, ώστε να βρεθούν στην αιχμή της τεχνολογίας.

Απομένει να φανεί το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει η διαχωρισμένη αρχιτεκτονική στους desktop υπολογιστές, ιδίως με τη μετάβαση προς τις υπολογιστικές δυνατότητες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και το τι θα σημάνει αυτό για το gaming. Λογικά, στην Computex θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα, με την επίσημη ανακοίνωση των κορυφαίων μοντέλων της Intel, καθώς και των εναλλακτικών στα 65W.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα