Διαφημιστική εκστρατεία με στόχο τα Mac και μνήμες από το παρελθόν ξεκίνησε η Intel

Τα σκετς περιέχουν σαφείς αναφορές στην παλιότερη σειρά διαφημίσεων "I'm a Mac"

H Ιntel ετοίμασε μια σειρά από διαφημίσεις, βάζοντας στο στόχαστρο τους υπολογιστές της Apple με επεξεργαστές Μ1 και στράφηκε στον ηθοποιό Τζάστιν Λονγκ, γνωστό από το ρόλο του στις διαφημίσεις της Apple με κεντρικό άξονα τη φράση "Ι'm a Mac", τον οποίο τοποθέτησε απέναντι στον κωμικό Τζον Χότζμαν, προκειμένου να σατιρίσει τη διαφημιστική εκστρατεία της Apple.

Στα

πέντε βίντεο, που έχουν αναρτηθεί στο κανάλι της Intel στο YouTube, ο Λονγκ ξεκινά λέγοντας, "Γεια, είμαι ένας... Τζάστιν, απλά ένας πραγματικός άνθρωπος που κάνει μια πραγματική σύγκριση ανάμεσα σε ένα Mac και ένα PC", σε μια σαφή αναφορά στο "Γεια, είμαι ένα Mac" και "Είμαι ένα PC", φράσεις με τις οποίες ξεκινούσαν πολλές διαφημίσεις της Apple τη δεκαετία του 2000.

Ο Λονγκ στέκεται για λίγο πάνω από ένα laptop που τρέχει Windows και βασίζεται σε επεξεργαστή της Intel, κι ύστερα σε ένα Mac. Τελικά, καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι Mac έχουν πολλούς περιορισμούς, συγκρινόμενοι με το τι μπορούν να κάνουν τα PC με επεξεργαστές της Intel.

Δεν είναι τυχαίο το ότι τα δύο Mac που βγαίνουν χαμένα από τη σύγκριση στις διαφημίσεις είναι MacBookPro και MacBookAir, βασισμένα στους επεξεργαστές Μ1 της Apple. Η Intel έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα, καθώς τόσοι οι επεξεργαστές Μ1 της Apple όσο και οι Ryzen της AMD συστηματικά υπερέχουν σε επιδόσεις έναντι των προτάσεων της Intel. Οι διαφημίσεις εστιάζουν σε άλλους λόγους, που κατά κύριο λόγο δεν έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις των επεξεργαστών, προκειμένου να υποστηρίξουν πως οι υπολογιστές που βασίζονται σε προτάσεις της Intel παρέχουν μια ανώτερη εμπειρία σε σχέση με τις πρόσφατες προτάσεις της Apple που βασίζονται στους Μ1.

Ορισμένοι από αυτούς τους λόγους ηχούν ιδιαίτερα πειστικοί, ενώ κάποιοι άλλοι είναι τραβηγμένοι. Σε ένα παράδειγμα, ο Λονγκ παρατηρεί ένα laptop που τρέχει Windows και βασίζεται σε επεξεργαστή της Intel, συνδεδεμένο με τρεις εξωτερικές οθόνες, κι ύστερα κοιτάζει ένα laptop Mac, το οποίο υποστηρίζει μόνο μία εξωτερική οθόνη. Αυτό είναι αλήθεια: τα νέα laptop με επεξεργαστές Μ1 υποστηρίζουν μόνο μία εξωτερική οθόνη, αν και το M1 Mac Mini μπορεί να υποστηρίξει δύο οθόνες. Άλλα μοντέλα της Apple, όμως, που εξακολουθούν να βασίζονται σε επεξεργαστές της Intel συνεργάζονται με περισσότερες οθόνες, ακριβώς όπως συμβαίνει και με το μηχάνημα στις διαφημίσεις, που τρέχει Windows.

Αυτά μπορεί να είναι τα δεδομένα επί του παρόντος, όμως πρόκειται για μια κριτική η οποία ενδέχεται να πάψει να είναι βάσιμη στην πορεία. Η Apple έχει καταστήσει σαφές σε συνεντεύξεις και ανακοινώσεις της πως το πρώτο κύμα Mac με Apple Silicon ήταν απλούστερες προτάσεις, με περιορισμένες δυνατότητες και θύρες σύνδεσης από ό,τι οι προτάσεις αιχμής που θα περιλαμβάνονται στη γκάμα της εταιρίας. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την ώρα, όμως είναι πιθανό οι ακριβότεροι Apple Silicon Mac που αναμένονται να κυκλοφορήσουν στους επόμενους μήνες να υποστηρίζουν, πράγματι, περισσότερες εξωτερικές οθόνες.

Αξίζει, πάντως, να επισημανθεί πως ορισμένες από τις αρχικές διαφημίσεις της Apple, που σατιρίζει τώρα η Intel, ήταν εξίσου στρεβλές στον τρόπο με τον οποίο περιέγραφαν τα PC.

Άλλα παραδείγματα από τις νέες διαφημίσεις της Intel περιλαμβάνουν ένα σύντομο διάλογο με ένα gamer μπροστά σε ένα laptop με επεξεργαστή της Intel, ο οποίος σχολιάζει "Κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με παιχνίδια σε ένα Mac", διαπίστωση με την οποία σπεύδει να συμφωνήσει ο Λονγκ. Υπάρχει επίσης ένα σενάριο όπου ο Λονγκ αιφνιδιάζεται και απογοητεύεται επειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα MacBook δίνοντας εντολές μέσω οθόνης αφής. Αντίθετα, μπερδεύεται με τη λειτουργία του Touch Bar (το οποίο η Apple αναμένεται να πάψει να ενσωματώνει στα νέα Mac στην πορεία του έτους, σύμφωνα με ορισμένα ρεπορτάζ).

Η Intel εξακολουθεί να κατασκευάζει επεξεργαστές για ορισμένα μοντέλα Mac, όμως η Apple αναμένεται να τους αντικαταστήσει στο μεγαλύτερο μέρος, αν όχι στο σύνολο, των προτάσεών της μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο. Τις υπόλοιπες τρεις διαφημίσεις μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στα βίντεο που ακολουθούν.

 

 

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα