Samsung: Το επόμενο Galaxy Note θα κυκλοφορήσει πιθανότατα το 2022

Περισσότερο φως ρίχνει η ίδια η Samsung στο ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός νέου Galaxy Note φέτος, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει εντελώς την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος mobile της νοτιοκορεατικής εταιρείας, DJ Koh, η Samsung

κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κυκλοφορήσει φέτος κάποιο νέο Galaxy Note όπως συνήθιζε τα τελευταία χρόνια. Τους τελευταίους μήνες είχε προηγηθεί σερί φημών στο οποίο γινόταν λόγος ακόμα και για τερματισμό της σειράς. Η αναβολή -αν τελικά ισχύσει-  θα διαρκέσει ένα χρόνο αφού στα σχέδια της εταιρείας είναι το επόμενο μοντέλο να κυκλοφορήσει το 2022, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα μείνει πιστή στο χρονοδιάγραμμα που φέρει το λανσάρισμα να γίνεται το διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος πάντως της διαφαινόμενης αναβολής κυκλοφορίας του Galaxy Note φέτος δεν είναι άλλη από την παγκόσμια έλλειψη που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες σε τσιπ. Πολλές εταιρείες hardware αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας, με την τεράστια ζήτηση σε συνδυασμό με την πανδημία, να δημιουργούν ελλείψεις στην αγορά μεταξύ των οποίων CPU, GPU και κονσολών. Ήδη η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δηλώσει την πρόθεσή της να εξομαλύνει την κατάσταση όμως κατά γενική ομολογία, τα προβλήματα δεν αναμένεται να λυθούν σύντομα.

Υπενθυμίζουμε ότι το κύριο χαρακτηριστικό της σειράς Galaxy Note, το S Pen, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στo ανώτερο μοντέλο της σειράς Galaxy S, κάτι που ίσως έχει άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα