Αύξηση στην τιμή των συνδρομών του ανακοίνωσε το Netflix από τον Μάιο στις ΗΠΑ

Τον Ιανουάριο, το Netflix ανακοίνωσε αυξάνει την τιμή των πακέτων συνδρομών της υπηρεσίας στις ΗΠΑ, και στις χώρες της Ν. Αμερικής όπου χρησιμοποιούν το δολάριο ως νόμισμα χρέωσης.

Συγκεκριμένα, η αύξηση θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, ενώ οι συνδρομητές εκείνοι που έχουν προχωρήσει σε αγορά συνδρομής μετά την εν λόγω ανακοίνωση, χρεώνονται ήδη με τις νέες, αυξημένες τιμές. Συγκεκριμένα, η βασική συνδρομή διαμορφώνεται

στα $9, σημειώνοντας αύξηση ενός δολαρίου, ενώ η standard συνδρομή αυξάνεται στα $13 από $11. Η premium συνδρομή η οποία προσφέρει αναπαραγωγή 4Κ, θα δει και αυτή με την σειρά της μία αύξηση δύο δολαρίων, κοστίζοντας πλέον $16.

Το Netflix υποστηρίζει ότι η αύξηση στις τιμές των συνδρομών του οφείλεται στο ολοένα και πιο αυξημένο κόστος των original παραγωγών του, με την εταιρία να ξοδεύει συνολικά $12 δις. σε περιεχόμενο το 2018, ενώ για την φετινή χρονιά το ποσό υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα $15 δις. Παραμένει άγνωστο για το αν θα δούμε παρόμοιες αυξήσεις και στις υπόλοιπες αγορές, αν και εκ των πραγμάτων η εξέλιξη αυτή μοιάζει αναπόφευκτη.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα