Και η Sony θα φέρει διαφημίσεις στα δωρεάν παιχνίδια του PlayStation

Η Sony ετοιμάζεται να βάλει διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια του PlayStation, σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider.

Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται σε free-to-play παιχνίδια και έχουν σκοπό να δώσουν στους προγραμματιστές παιχνιδιών έναν τρόπο να δημιουργούν έσοδα από τη δημιουργία τους προκειμένου να συνεχίσουν και στο μέλλον να δημιουργούν δωρεάν τίτλους.

Οι διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού

αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους και θα εμφανίζονται σε διακριτικά σημεία μέσα στο παιχνίδι, όπως σε διαφημιστικές πινακίδες. Οι παίκτες θα μπορούν επίσης να λάβουν ανταμοιβές για την παρακολούθηση διαφημίσεων ενώ τη διαχείριση τους θα αναλαμβάνει σύμφωνα με το Insider, τρίτη εταιρεία. Πηγές ανέφεραν στο Insider ότι η Sony δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα λάβει μέρος των εσόδων από διαφημίσεις, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από προγραμματιστές και publishers να καταβάλουν αντίτικο για τα δεδομένα των gamers.

Οι αναφορές για τα σχέδια της Sony έρχονται ως συνέχεια των πληροφοριών -και πάλι του Insider- της περασμένης εβδομάδας, με τη Microsoft να φέρεται να σχεδιάζει να κάνει κάτι παρόμοιο με τα free-to-play παιχνίδια του Xbox. Οι διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια του Xbox αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα μέσα στο έτος, με τη Microsoft να μη σκοπεύει να κρατά κάποια προμήθεια από τα έσοδα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Insider, οι διαφημιστές μπορεί να χρειαστούν κάποιες καλές εξηγήσεις για την απόδοση του όλου εγχειρήματος προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο για ενήλικες ή βίαιο μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα και η έρευνα για τις ενέργειες που κάνουν οι χρήστες αφού δουν μια διαφήμιση εντός παιχνιδιού, μπορεί να είναι δύσκολη. Η πιθανότητα οι διαφημίσεις εντός παιχνιδιού να ενοχλούν τους gamers, είναι επίσης ένας λόγος ανησυχίας για τη Microsoft, όπως αναφέρει το Insider.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα