IFA 2022: Η Huawei παρουσίασε κινητά, laptop, tablet και ένα smartwatch με ECG

10:53 5/9/2022 - Πηγή: Insomnia

Η Huawei παρουσίασε στην έκθεση IFA που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο μία σειρά από συσκευές που θα κυκλοφορήσουν τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και σε άλλες αγορές.

Η Κινέζικη εταιρεία παρουσίασε τα κινητά Nova 10 και Nova 10 Pro, τον νέο και

αναβαθμισμένο φορητό υπολογιστή με Windows, MateBook X Pro, το tablet MatePad Pro καθώς και το Huawei Watch D. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά ξεκινώντας από τη σειρά Nova.

Nova 10 και Nova 10 Pro

Οι δύο συσκευές της σειράς Nova 10 βασίζονται στο ίδιο SoC (System-on-Chip), το Snapdragon 778 4G της Qualcomm ενώ διαθέτουν τριπλή κάμερα, με την κύρια να βασίζεται σε αισθητήρα 50MP και την υπερευρυγώνια και την κάμερα βάθους να βασίζονται σε αισθητήρες 8MP και 2MP αντίστοιχα.

Η απλό μοντέλο, Nova 10, ενσωματώνει μπαταρία 4.000mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 66W ωστόσο το «Pro» μοντέλο διαθέτει 4.500mAh μπαταρία και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 100W. Και οι δύο συσκευές τρέχουν EMUI 12.

MateBook X Pro (2022)

Το ανανεωμένο MateBook X Pro θα διατεθεί με νέους 12ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core και εξοπλίζεται με οθόνη 14,2 ιντσών FullView που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90Hz, με έως 16GB RAM και με NVMe PCIe SSD χωρητικότητας έως 1TB. Η εταιρεία λέει επίσης ότι το touchpad είναι το πλέον προηγμένο που έχει βρεθεί σε MateBook. Τον επεξεργαστή 12ης γενιάς Intel Core ψύχει ένα σύστημα ψύξης που η εταιρεία ονομάζει Huawei Shark Fin Fan Cooling System. Το MateBook X Pro διαθέτει μπαταρία 60Wh, δύο υποδοχές Thunderbolt 4, δύο USB Type-C και υποδοχή 3.5mm για ακουστικά.

MatePad Pro

Το τελευταίο MatePad Pro διαθέτει οθόνη 11 ιντσών τεχνολογίας OLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Θα διατεθεί με δύο διαφορετικά SoCs, τα Snapdragon 870 και 888 της Qualcomm. Σύμφωνα με την εταιρεία είναι το ελαφρύτερο tablet με οθόνη 11 ιντσών, με το βάρος του να είναι μόλις 449 γραμμάρια.

Διαθέτει επίσης κύρια κάμερα 13MP και μία υπερευρυγώνια 8MP ενώ η εμπρόσθια κάμερα για selfies και βιντεοκλήσεις βασίζεται σε αισθητήρα 16MP. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 8.300mAh και ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του βρίσκουμε επίσης έξι ηχεία και τέσσερα μικρόφωνα. Το MatePad Pro θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου με τιμή €649.

Watch D

Το Watch D ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό ωστόσο σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Είναι μία ιατρική συσκευή που διαθέτει ιατρική πιστοποίηση για την ανάλυση ECG που προσφέρει (ηλεκτροκαρδιογράφημα). Επίσης μπορεί να μετρήσει την αρτηριακή πίεση, τους καρδιακούς παλμούς και τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα (οξύμετρο).

Διαθέτει οθόνη AMOLED με διαγώνιο 1,64 ιντσών, GPS, NFC, Bluetooth 5.1 και με τυπική χρήση η αυτονομία του αγγίζει την εβδομάδα. Επίσης είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68. 

Το nova 10 είναι το πρώτο από τα προϊόντα που ανακοίνωσε η Huawei τα οποία θα δούμε στη χώρα μας μέσα στο μήνα ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα