3 στον αέρα S05E20: Activision Blizzard, Azure, Eurobank, Shopflix, Viva και ip servers

Το χιόνι και η όλη κατάσταση που επικρατεί στην Αττική μας αναγκάζει να τα πούμε και πάλι μέσω Zoom.

Κεντρικό θέμα συζήτησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Μαζί μας στο σχολιασμό ο Παύλος Παπαπαύλου, συνιδρυτής του gaming site enternity.gr και συμπαρουσιαστής της εκπομπής

Game R1 της Cosmote TV. Με τον Παύλο συζητάμε το πόσο αλλάζει τα δεδομένα η συγκεκριμένη εξαγορά αλλά κυρίως το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον γενικότερα το χώρο του gaming. Σύνδεση του θέματος υπάρχει και με τα νεότερα για την κατασκευή 3 Azure datacenters στην Ελλάδα από τη Microsoft, όπου μετά από καιρό έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο θέμα.

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση της Eurobank να καταργήσει το δικό της wallet και να στηριχτεί στο Google Pay ως μοναδικό τρόπο ανέπαφων πληρωμών μέσω android smartphone, μια κίνηση που ίσως βρει μιμητές. Ακόμα πριν λίγο ανακοινώθηκε και επίσημα η εξαγορά μειοψηφικού πακέτου στη Viva  Wallet από τη J.P Morgan, μια κίνηση που κατατάσσει την ελληνική fintech στην κατηγορία των "Unicorn" με αξία άνω του 1 δισ. ευρώ.

Ολοκληρώνουμε ίσως το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια που έχουμε κάνει ποτέ με δύο ακόμα θέματα. Το πρώτο αφορά το shopflix, το νέο marketplace που ξεκινάει σύντομα τη λειτουργία του αλλά και το τεράστιο θέμα των πειρατικών IP Server και των πρόσφατων κινήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Εισαγωγή
01:02 - Σχόλια
05:22 - Activision Blizzard - Microsoft
38:00 - Εξαγορές
41:30 - Azure Datacenter στην Ελλάδα
46:10 - ΔΕΗ και οπτικές ίνες
48:18 - Eurobank Wallet
55:40 - Υπερταμείο και Open Data
58:58 - Public
1:00:15 - ShopFlix
1:03:12 - Viva και J.P Morgan
1:08:45 - Πειρατικοί IP Servers
1:16:15 - TV Shows

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα