Υψηλή χοληστερίνη: Οι άγνωστες επιπτώσεις πλην του εμφράγματος και του εγκεφαλικού

Η χοληστερίνη είναι ένα λιπίδιο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό.

Παίζει κυρίαρχο ρόλο στη λειτουργία κάθε κυττάρου, αλλά τα αυξημένα επίπεδά της στο αίμα αποτελούν σοβαρό παράγοντα κινδύνου για έμφραγμα, εγκεφαλικό και στεφανιαία νόσο.

Η υψηλή χοληστερίνη είναι σε πολλές περιπτώσεις κληρονομική και μπορεί να εμφανιστεί χωρίς προειδοποίηση.

Εκτός από καρδιαγγειακούς κινδύνους, η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να έχει και άλλες επιπτώσεις στην υγεία.

Υψηλή χοληστερίνη: Οι άγνωστες επιπτώσεις- Δείτε ποιες είναι:

-Ένα υπο-προϊόν της χοληστερόλης

λειτουργεί στα ποντίκια όπως τα οιστρογόνα στο γυναικείο οργανισμό, σύμφωνα με μελέτη από το αμερικανικό Ινστιτούτο Ντιούκ για τον Καρκίνο. Η υπέρμετρη παραγωγή οιστρογόνων μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση ή την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού.

-Τα άτομα με υψηλή LDL – γνωστή ως «κακή χοληστερόλη» – παρουσιάζουν αυξημένη συσσώρευση αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Neurology. Αυτός ο βιολογικός δείκτης συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας.

-Μια διατροφή που συμβάλλει στην άνοδο της χοληστερόλης – πλούσια σε αλλαντικά, προπαρασκευασμένα αρτοποιήματα και τηγανητά – δε συμβάλλει μόνο στην αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος αλλά και στη μερική απώλεια της ακοής, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Nutrition.

www.onmed.gr

The post Υψηλή χοληστερίνη: Οι άγνωστες επιπτώσεις πλην του εμφράγματος και του εγκεφαλικού appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα