Ελένη Γιαμαρέλλου: Είναι λογικό να ξεχάσουμε το Πάσχα στο χωριό – 2 εκατ. Αθηναίοι θα πάνε να διασπείρουν τον ιό στην επαρχία – ΒΙΝΤΕΟ

“Έχουμε μια σταθεροποίηση στα κρούσματα, αλλά είναι σταθεροποίηση προς τα πάνω” τόνισε η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου.

Για τις πιθανότητες να κάνουμε Πάσχα στο χωριό και για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μίλησε η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Ελένη Γιαμαρέλλου.

“Κάτι που πρέπει να το σκεφτούμε όλοι πολύ και ακόμα περισσότερο τα νέα παιδιά είναι ότι ο οδηγός πια της πανδημίας

δεν είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες, οι άνω των 50 όπως είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων στη Στοκχόλμη μας έστειλε πρόσφατα δεδομένα από περίπου 14.000 κρούσματα που είχαμε μεταξύ 3 και 5 Απριλίου. Σε αυτά λοιπόν τα κρούσματα το 45% ήταν άτομα 25 με 49 ετών. Βλέπουμε θανάτους και διασωληνωμένους σε παιδιά, σε πολύ νέους που είναι άνω των 30 ετών”, ανέφερε αρχικά στην εκπομπή “Live News” του Mega η κυρία Γιαμαρέλλου εφιστώντας την προσοχή στους νέους για τον κίνδυνο της πανδημίας.

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας είπε ότι πριν από μερικούς μήνες ήμασταν στην 68η θέση σε κρούσματα και τώρα είμαστε στην 48η-49η.

“Έχουμε μια σταθεροποίηση, αλλά είναι σταθεροποίηση προς τα πάνω και αργεί πάρα πολύ να πέσει αυτή η σταθεροποίηση. Σκέφτομαι το παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο αφού έφτασε στην κορυφή του τρίτου κύματος, όπως είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή, μετά για τρεις μήνες όταν άρχισε να πέφτει αργά-αργά ο αριθμός των κρουσμάτων εφάρμοσε πάρα πολύ αυστηρά όλα τα μέτρα μαζί με τους εμβολιασμούς. Όταν οι εμβολιασμοί φτάσανε σχεδόν το 60% από εκεί και πέρα δεν είχαν πρόβλημα”, σημείωσε.

Τι είπε για το Πάσχα στο χωριό

Ερωτηθείσα για το αν πρέπει να ξεχάσουμε το Πάσχα στο χωριό, είπε: “Σήμερα συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι, παρακολουθούμε και εμείς, και από εκεί πέρα αύριο θα ληφθεί η τελική απόφαση. Δεν το ξέρω. Είναι πάντως μια πιθανότητα. Μα λογικό είναι να το ξεχάσουμε αυτό, δηλαδή όταν πούμε ότι οι Έλληνες θα πάνε στα χωριά τους, και τους καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά, μιλάμε για δύο εκατομμύρια ανθρώπους που θα φύγουν από την Αθήνα, που είναι στην κορυφή του κύματος και θα πάνε να διασπείρουν. Απομακρύνεται για την ασφάλεια του καλοκαιριού. Δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε τον τουρισμό μας να αναπτυχθεί”, τόνισε. η κ. Γιαμαρέλλου.

Σχετικά με την Ανάσταση και την αλλαγή της ώρας σημείωσε: “Είναι μια λογική πρόταση και νομίζω ότι και η πολιτεία και η εκκλησία βρήκαν τον μέσο όρο”, προτείνοντας παράλληλα να γίνονται self test σε όλους όσοι κινούνται μέσα στους ναούς, ψάλτες, ιερείς κ.λπ.

The post Ελένη Γιαμαρέλλου: Είναι λογικό να ξεχάσουμε το Πάσχα στο χωριό – 2 εκατ. Αθηναίοι θα πάνε να διασπείρουν τον ιό στην επαρχία – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα