Έκκληση βοήθειας! Να δώσουμε στον Άγγελο την ελπίδα μια μέρα να περπατήσει

Βρήκαμε τον Άγγελο στο facebook απο την σελιδα Βοηθάμε τον Άγγελο που έφτιαξαν οι γονείς του για να μπορεί καποιος να βοηθήσει

“Ο Άγγελος γεννήθηκε πολύ πρόωρα (στις 23 εβδομάδες της εγκυμοσύνης) και πάσχει από γενικευμένη σπαστική δυστονία που σημαίνει ότι οι μύες του δεν ανταποκρίνονται σωστά. Έχει μόνιμα σπασμούς και δεν μπορεί ούτε να περπατήσει ούτε

να κρατήσει μόνος του ένα αντικείμενο στα χέρια του.

Ένας χειρουργός που ειδικεύεται στη δυστονία θα μπορούσε να τον χειρουργήσει για να μειώσει τους σπασμούς του και να μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τις κινήσεις του. Ο ειδικός βρίσκετε στο νοσοκομείο του Montpelier και ο Άγγελος ζει στην Ελλάδα. Τα έξοδα διαμονής, παραμονής και του χειρουργείου είναι πολύ πέρα ​​από τις δυνατότητες των γονιών του.

Μια μικρή βοήθεια, η μικρότερη χειρονομία, θα αποτελέσει ώθηση στις προσπάθειες που ήδη καταβάλλουν ο Γιάννης και η Barbara για το μικρό αγόρι τους. Έτσι ώστε η φλόγα αυτού του χαμόγελου να μην εξασθενεί και να ζεσταίνει τις καρδιές όλων γύρω του.”

Λογαριασμός ALPHA Τράπεζα

IBAN: GR66 0140 5390 5390 0234 0000 578

Δικαιούχος: CONFENTE BARBARA -LOUISE

Για τον Άγγελο

Επίσης μπορείτε να μπείτε  και στο λινκ – leetchi.com- Pour offrir un espoir à Angelos de marcher un jour για να βοηθήσετε  . 

Τι είναι η δυστονία;

Η δυστονία (dystonia) είναι μια κινητική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενους, ακούσιους μυικούς σπασμούς. Οι σπασμοί μπορεί να εκδηλώνονται σε μια μικρή περιοχή του σώματος ή να αφορούν εκτεταμένες μυικές ομάδες. Είναι αρκετά έντονοι, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν ασυνήθιστες θέσεις τα μέρη του σώματος που προσβάλλονται. Πολλές φορές, στη συμπτωματολογία συμπεριλαμβάνεται η εμφάνιση τρόμου (τρέμουλο).

Ποιες είναι οι μορφές δυστονίας;

Οι δυστονίες μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με την κατανομή των μυικών σπασμών στο σώμα, την ηλικία έναρξης των συμπτωμάτων και την αιτιολογία. Οι ταξινομήσεις διευκολύνουν την διαγνωστική προσπέλαση και την αναγνώριση συγκεκριμένων δυστονικών συνδρόμων.

Ταξινόμηση δυστονίας ανάλογα με την κατανομή των μυικών σπασμών:

Εστιακή: τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε μία μόνο περιοχή του σώματος. Οι εστιακές δυστονίες αποτελούν τις συχνότερες μορφές σε ηλικίες άνω των 40 και συνήθως δεν σχετίζονται με ανιχνεύσιμες βλάβες του Νευρικού Συστήματος. Παραδείγματα εστιακών δυστονιών:Ραιβόκρανο (αυχενική δυστονία)ΒλεφαρόσπασμοςΣτοματογναθική δυστονίαΣύνδρομο Meige (συνδυασμός βλεφαρόσπασμου και στοματογναθικής δυστονίας)Σπαστική δυσφωνία (λαρυγγική δυστονία)Σπασμός των γραφέων και συναφείς επαγγελματικές δυστονίες (των μουσικών, κτλ)Τμηματική: τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε 2 ή περισσότερες γειτονικές περιοχές (για παράδειγμα στον αυχένα και στο άνω άκρο)Πολυεστιακή: τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε 2 ή περισσότερες μη γειτονικές περιοχέςΓενικευμένη: τα συμπτώματα εκδηλώνονται στον κορμό και σε τουλάχιστον 2 επιπλέον περιοχέςΗμιδυστονία: τα συμπτώματα εκδηλώνονται αποκλειστικά στο ένα ημιμόριο του σώματος. Η ημιδυστονία σχετίζεται με επίκτητες υποκείμενες βλάβες στο αντίπλευρο ημισφαίριο του εγκεφάλου.

The post Έκκληση βοήθειας! Να δώσουμε στον Άγγελο την ελπίδα μια μέρα να περπατήσει appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα