Πόνος στη μέση: Πότε οφείλεται σε πέτρες στα νεφρά-ΒΙΝΤΕΟ

Πολλές γυναίκες χαρακτηρίζουν τους πόνους που προκαλούν οι πέτρες στα νεφρά τόσο έντονους όσο είναι οι πόνοι της γέννας.

Καθώς μία πέτρα μετακινείται στην ουροδόχο κύστη ή μέσω της ουρήθρας, ο πάσχων αισθάνεται απότομο, οξύ πόνο χαμηλά στην κοιλιά και σπανιότερα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Άλλα συμπτώματα της πέτρας στα νεφρά είναι η αυξημένη και επώδυνη ούρηση, τα σκουρόχρωμα και δύσοσμα ούρα, το αίμα στα ούρα, ο πυρετός, η ναυτία.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και πόνο στα νεφρά.

Το πιο συχνό σύμπτωμα είναι ο πόνος στη μέση ο οποίος

αρκετές φορές επεκτείνεται και στο γλουτό ή τον μηρό.

Συμπτώματα που συνοδεύουν τον πόνο στη μέση και θα σας κάνουν να ζητήσετε ιατρική συμβουλή είναι:

Απώλεια βάρουςΠυρετόςΕμμένων πόνος που επεκτείνεται και κάτω από τα γόναταΑλλαγές στις συνήθειες που είχατε στην τουαλέταΥπαισθησία στην γεννητική χώραΣυνήθεις αιτίες οσφυαλγίας

Τα πιο συνήθη αίτια είναι:

Σύσπαση μυών ή/και συνδέσμωνΑνύψωση αντικειμένου με μεγάλο βάρος ή με λάθος τρόποΑπότομη κίνησηΟρθοστασία, κακή στάση στην εργασία, πολύωρη οδήγηση, η καθιστική θέση, ξαφνική και απότομη κίνηση πχ. φτάρνισμα ή βήξιμοΠαθολογία των μεσοσπονδύλιων δίσκων (κήλη, προβολή)ΑρθρίτιδαΣκολίωσηΟστεοπόρωσηΣπανιότερα αίτια όπως ο καρκίνος, μόλυνση απο μικρόβιο, διαταραχές ύπνου, κακής ποιότητας κρεβάτι και στρώμα

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

The post Πόνος στη μέση: Πότε οφείλεται σε πέτρες στα νεφρά-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα