Βρετανία: Αποφασισμένος να σταματήσει ένα παράνομο no deal Brexit ο πρόεδρος της βουλής

Τη «δημιουργικότητά» του δεσμεύτηκε να εξαντλήσει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Τζον Μπέρκοου απειλώντας τον Μπόρις Τζόνσον ότι είναι διατεθειμένος να παρακάμψει ακόμα και τους κανόνες σε περίπτωση που ο δεύτερος παραβιάσει τον νόμο που ψηφίστηκε πριν το κλείσιμο της Βουλής των κοινοτήτων και τον αναγκάζει να επιδιώξει παράταση του Brexit.

Σε διάλεξή του στο Λονδίνο ο ίδιος διαμήνυσε ότι θα σταματήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό από οποιαδήποτε παράνομη προσπάθεια προσπάθεια να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο

από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Ο νέος νόμος προβλέπει την υποβολή αιτήματος για καθυστέρηση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020, εκτός εάν οι βουλευτές εγκρίνουν μια συμφωνία ή άτακτο Brexit έως τις 19 Οκτωβρίου, αλλά ο Τζόνσον δήλωσε πρόσφατα ότι θα προτιμούσε να είναι «νεκρός σε ένα χαντάκι» παρά να ζητήσει παράταση.

Ο Μπέρκοου σημείωσε πως η μη τήρηση του νόμου θα ήταν ένα τρομερό παράδειγμα για την υπόλοιπη κοινωνία συμπληρώνοντας πως η μόνη μορφή που θα μπορούσε να πάρει το Brexit είνιαι αυτή που έχει εγκρίνει ρητά η Βουλή των Κοινοτήτων.

«Σίγουρα, το 2019, στη σύγχρονη Βρετανία, σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, εμείς - οι βουλευτές, οι νομοθέτες - δεν μπορούμε να συζητούμε σχετικά με το αν η τήρηση του νόμου απαιτείται ή όχι» είπε.

Συνέκρινε επίσης κάθε προσπάθεια παράκαμψης του νόμου για την επέκταση του άρθρου 50 -που ενεργοποιεί τη διαδικασία για το διαζύγιο- με τους ληστές μιας τράπεζας που δικαιολογούν το έγκλημά τους δίνοντας τα κλεμμένα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα