Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης

Για τις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης».

Την ίδια ώρα που στις δημοσκοπήσεις αλλά και στην πολιτική επικαιρότητα το θέμα της συμφωνίας

των Σκοπίων παραμένει κορυφαίο στην ατζέντα, η φιλοδοξία του πρωθυπουργού είναι η ομιλία να συμβάλλει στην αντιστροφή του πολιτικού κλίματος που επιχειρεί συστηματικά εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση με στόχο να γεμίσουν το κλειστό γήπεδο, ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Λευκό Πύργο ενάντια της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία για το Σκοπιανό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο έξω από «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» όσο και στο κέντρο της πόλης προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα.

Σε πολιτικό επίπεδο το Μαξίμου θα συνεχίσει να αναδεικνύουν τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι αντάλλαξε το Σκοπιανό με την μη περικοπή των συντάξεων. Το επικοινωνιακό επιτελείο εκτιμά ότι με αυτή την τακτική πλήττεται το ευρωπαϊκό προφίλ του προέδρου της ΝΔ και γι αυτό τον λόγο το έθεσε στις συναντήσεις που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ και τον Π. Μοσκοβισί.

Keywords
Τυχαία Θέματα