Ο Καμμένος είπε ότι θα παραιτηθεί αν η Συμφωνία ψηφιστεί από τα Σκόπια και μετά τα γύρισε

11:23 14/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Αιφνιδίασε το πρωί ο Πάνος Καμμένος, όταν επισκεπτόμενος την 1η Στρατιά στη Λάρισα, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Εθνικής Άμυνας όταν η συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από τη Βουλή των Σκοπίων. Με δεδομένο ότι αυτό πρόκειται να γίνει στις 15 Ιανουααρίου, όλοι κατάλαβαν ότι

η παραίτησή του θα ανακοινωθεί τότε -πράγμα που θα επιτάχυνε την πορεία των πολιτικών εξελίξεων και, ίσως έφερνε νωρίτερα και από τον Μάιο τις βουλευτικές εκλογές.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, και αφού η είδηση κυριαρχούσε σε όλα τα ΜΜΕ ο κ. Καμμένος επανήλθε με νέα δήλωση, στην οποία σημείωνε ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία έλθει στην ελληνική Βουλή. Τότε και οι ΑΝΕΛ θα σταματήσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως είπε.

Η πρώτη δήλωσή του, στη Λάρισα:

«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπ. ΕΘνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» .

Η νέα δήλωση:

«Χαίρομαι για τις προκλήσεις Ζάεφ, γιατί είναι ακριβώς ο χαρακτήρας της ηγεσίας της FUROM. Οι αλυτρωτικές τους αν θέλετε συνεχείς προκλητικές δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που έλεγαν ότι δε μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μίας συμφωνίας την οποία δε θα τηρήσουν. Χαίρομαι επίσης που ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής είπε ότι εάν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν κι αν αμφισβητείται για παράδειγμα η μη ύπαρξη εθνότητας μακεδονικής ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί μειονότητας, δε θα υπάρξει συμφωνία. Για μένα πάγια θέση είναι πως δε μπορώ να δεχθώ καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία και κάλεσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του… Είναι δεδομένο ότι αν ω μη γένοιτο αυτή η συμφωνία φθάσει στη βουλή, εγώ δε θα είμαι υπουργός εθνικής άμυνας και οι ΑΕΝΛ δε θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα».

The post Ο Καμμένος είπε ότι θα παραιτηθεί αν η Συμφωνία ψηφιστεί από τα Σκόπια και μετά τα γύρισε appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα