Κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων για τα Χριστούγεννα – Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Αυξημένη αναμένεται να είναι σήμερα η κίνηση στα μεγάλα οδικά δίκτυα για τα Χριστούγεννα, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων.

Μεταβολές και ακυρώσεις δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, λόγω των αργιών. Αύριο

Χριστούγεννα και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός και το Μετρό θα κινούνται με δρομολόγια Κυριακής. Σήμερα, αλλά και την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, ισχύει ειδικό πρόγραμμα δρομολόγησης.nbsp;

Σήμερα ανοιχτά σουπερ μάρκετ και καταστήματα

Σήμερα Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Τα πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Κλειστά θα παραμείνουν σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα την ημέρα των Χριστουγέννων και την επομένη, όπως και Πρωτοχρονιά.

Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων. Σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της ΕΛΑΣ σε όλο το οδικό δίκτυο ενόψει της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων. Η Τροχαία εντατικοποιεί τους ελέγχους σχετικά με παραβάσεις που ευθύνονται για σοβαρά τροχαία ατυχήματα και κυρίως χρήση αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων την ώρα της οδήγησης.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα ΤρίτηΣτην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοδυτικοί με ένταση 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και στις Σποράδες και την Εύβοια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως μέχρι το μεσημέρι στα νότια καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Απαγόρευση φορτηγώνΗ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 1,5 τόνων, στα εθνικά δίκτυα, θα ισχύσει από αύριο Παρασκευή 20-12-2019 έως την Τρίτη, 7-1-2020. Συγκεκριμένα:

Για την έξοδο:Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, από τις 8:00 έως τις 13:00, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, από τις 16:00 έως τις 21:00, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, από τις 8:00 έως τις 13:00 και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, από τις 8:00 έως τις 13:00.

Για την επιστροφή:

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019, από τις 15:00 έως τις 21:00, την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020, από τις 15:00 έως τις 21:00, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, από τις 15:00 έως τις 21:00 και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, από τις 15:00 έως τις 21:00.

Συμβουλές από την Ελληνική ΑστυνομίαΗ Ελληνική Αστυνομία, για ακόμη μία φορά υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστά:

– Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

– Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

– Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

– Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

– Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

– Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

– Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).

– Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές ικανότητές τους και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

– Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα