Η ΙΚΕΑ σώζει την Ινδία από τη θανατηφόρα ατμοσφαιρική ρύπανση με έμπνευση και καινοτομία [βίντεο]

Η ΙΚΕΑ φιλοδοξεί να δώσει τη λύση στην ατμοσφαιρική ρύπανση που κυριολεκτικά πνίγει την Ινδία, με έναν πολύ πρωτοποριακό τρόπο. Στη χώρα αυτή έως και 1,2 εκατομμύρια θάνατοι σημειώνονται κάθε χρόνο λόγω της ρύπανσης του αέρα και σύμφωνα με έρευνες το Νέο Δελχί είναι σίγουρα η πιο μολυσμένη πόλη

της χώρας και πιθανότατα του κόσμου. Μάλιστα, στην Ινδία βρίσκονται 14 από τις 20 πόλεις με τη μεγαλύτερη ρύπανση παγκοσμίως, ενώ στη χώρα καταγράφεται και το υψηλότερο ποσοστό αναπνευστικών ασθενειών.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση κορυφώνεται κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο καθώς είναι η περίοδος που εκατομμύρια αγρότες καθαρίζουν τα χωράφια τους και καίνε τα όρυζα που απέμειναν από την ετήσια συγκομιδή του ρυζιού.

Για να γίνει, λοιπόν, η μεγάλη αλλαγή χρειάζονται έξυπνες ιδέες, σύγχρονες τεχνολογίες και πρωτοβουλία. Έτσι, για ακόμη μια φορά η ΙΚΕΑ,, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία οικιακού εξοπλισμού έδωσε το σύνθημα.

Η εταιρεία θα συλλέγει τα όρυζα πριν τα κάψουν οι αγρότες και θα φτιάχνει μοντέρνα και φιλικά προς το περιβάλλον έπιπλα. Τα πρώτα κομμάτια θα είναι έτοιμα προς πώληση το 2019.

Η ΙΚΕΑ στοχεύει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, για μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα, αλλά και στη σταδιακή κατάργηση πλαστικών μιας χρήσης. Άλλωστε, η αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών στα προϊόντα της, αλλά και η δημιουργία πλάνου για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες για την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα